El PP renova el 70% dels deu primers llocs de les llistes a les Corts

Les llistes, amb un pes important del municipalisme i nous fixatges provinents de Ciutadans, seran elevades aquest dilluns a Génova per a l'aprovació definitiva

El president del PP valencià, Carlos Mazón, i l'exsíndica de Ciutadans i nou fixatge del partit, Ruth Merino
El president del PP valencià, Carlos Mazón, i l'exsíndica de Ciutadans i fixatge del partit, Ruth Merino / Jorge Gil (Europa Press)

El comité electoral del PP de la Comunitat Valenciana ha aprovat les llistes amb què concorreran a les Corts per les tres circumscripcions el 28M, amb l'aposta per 40 incorporacions entre els 60 primers llocs.

Amb aquest moviment, els populars valencians presenten unes llistes autonòmiques que marquen la renovació del partit, amb una presència important d’alcaldes i candidats a alcaldies de tot el territori i la incorporació de fixatges provinents de Ciutadans.

Aquestes llistes, que suposen la renovació en el 70% dels deu primers llocs de la llista a les Corts, seran elevades aquest dilluns a Génova per a l'aprovació definitiva. 

A Alacant, en llista encapçalada pel candidat popular a la presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, el pes municipal el porten l’alcaldessa d’Almoradí, María Gómez, que ocupa el segon lloc; l’alcalde de Finestrat i coordinador general del PP de la província, Juan Francisco Pérez Llorca, en el tercer lloc, i l’alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, que ocupa el seté.

Entre els fitxatges es troben els exdiputats per Ciutadans Julia Parra i Javier Gutiérrez, que van deixar les seues competències en la Diputació d'Alacant el 20 de març i que ara passaran a formar part de la llista del PP per les comarques del sud.

A València la llista encapçalada per la candidata a l’alcaldia a la capital, María José Catalá, comptarà com a número dos amb el president del PP provincial i alcalde de Gavarda, Vicent Mompó, seguit en tercera posició per l’independent Pablo Broseta, fill de Manuel Broseta.

Una de les incorporacions més sonades en aquesta llista és la de l’exsíndica de Ciutadans, Ruth Merino, que ocuparà la setena posició, i les candidates a l’alcaldia de Xirivella, Francisca Bartual, i a la Benetússer, Laura Chuliá.

Encapçalada per l’expresident de la Generalitat, Alberto Fabra, la llista dels populars a Castelló incorpora alguns dels homes forts del partit, com el portaveu de campanya del PP de la Comunitat Valenciana, Miguel Barrachina, que ix en tercera posició. 

La representació municipal a les comarques del nord ve de la mà de l’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina, i l’alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós.

També et pot interessar

stats