Els diputats Javier Gutiérrez i Julia Parra deixen les competències en la Diputació d'Alacant

Els assessors de Ciutadans han cessat, mentre que els diputats populars Juan de Dios Navarro i Alejandro Morant assumeixen les carteres de Cultura i Transparència, i Infraestructures i Assistència a Municipis, respectivament

Una imatge del ple de la Diputació d'Alacant / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de març 2023 - 15:30 Actualitzat: 20 de març 2023 - 21:27

Els diputats provincials Julia Parra i Javier Gutiérrez, que abandonaren Ciutadans la setmana passada i s'havien quedat en el grup de no adscrits, han renunciat a les competències en la Diputació d'Alacant. Així ho ha comunicat l'organisme provincial aquest dilluns, després que els dos afectats han traslladat la decisió al president de l'ens, el popular Carlos Mazón. Hui precisament s'acabava el termini de l'ultimàtum que Ciutadans va donar a Mazón per a trencar el pacte de govern en la Diputació si no retirava les competències als dos diputats trànsfugues.

Així s'ha fet públic en un comunicat oficial de la Diputació d'Alacant. A banda, han assegurat aquest dilluns després de renunciar a les competències en la Diputació d'Alacant que aquesta és una decisió "estrictament personal" i que l'han adoptada "amb l'objectiu de no perjudicar la imatge de la institució provincial".Gutiérrez i Parra han sostingut en un comunicat conjunt que aquesta decisió pretén "afavorir una transició tranquil·la".

"L'ADN alacantí ha caracteritzat totes les nostres decisions polítiques", ha ressaltat Gutiérrez, que ha indicat que la decisió de renunciar a les competències "és una decisió responsable amb la qual es vol evitar continuar desprestigiant una institució tan important i que tant fa pels municipis de la província com és la Diputació", ha indicat Gutiérrez.

Serà el diputat de Residents Europeus i Innovació, Juan de Dios Navarro (PP), qui assumirà les àrees de Cultura i Transparència, mentre que Infraestructures i Assistència a Municipis recauen en el diputat de Carreteres, Alejandro Morant (PP). La fins ara vicepresidenta segona, Ana Serna (també del PP), serà l'única vicepresidència en l'equip de govern de la corporació.

La Diputació d'Alacant ha ressaltat el paper de Julia Parra al capdavant de Cultura, una figura "fonamental durant aquests anys per a donar suport, promocionar i difondre la nostra cultura". També ha destacat la implicació per a "materialitzar importants projectes culturals, alguns després de superar grans esculls provocats per la crisi de la covid". "L'exposició internacional "El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els guerrers de Xi'an", que s'inaugurarà la setmana que ve al Museu d'Arqueologia, el MARQ, amb peces no exposades mai a Espanya, és un dels èxits que ha liderat Parra en aquesta legislatura", ha assenyalat.

De la mateixa manera, la corporació ha recordat que, sota la direcció de Javier Gutiérrez, l'àrea d'Infraestructures i Assistència a Municipis ha impulsat inversions històriques com el Pla Planifica, amb un pressupost de més de 120 milions d'euros i prop de 300 obres, o el Pla +A prop, amb el qual s'han mobilitzat més de 103 milions d'euros aquesta legislatura. L'ens provincial ha destacat que "l'assistència i atenció als xicotets municipis ha sigut una prioritat en les polítiques que ha impulsat Javier Gutiérrez, que ha fet al llarg d'aquests quatre anys una defensa fèrria de l'autonomia de la Diputació d'Alacant".

L'organisme, en una decisió dictaminada pels serveis tècnics, ha destituït els assessors del Grup Ciutadans del seu lloc en desaparéixer aquest grup polític, que va amenaçar de trencar el pacte de govern aquest mateix dilluns si els dos diputats que havien deixat la formació no abandonaven les competències.

Ciutadans es felicita per la marxa enrrere de Mazón

Poc després, la presidenta de Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana, Mamen Peris, s'ha felicitat en un comunicat per la “marxa arrere” del president de la Diputació d'Alacant i del PPCV, Carlos Mazón, després del cessament de les competències i els assessors "dels diputats provincials trànsfugues de la Diputació d'Alacant, gràcies a la pressió de Cs”.

"Ens felicitem de la marxa arrere de Mazón; un trànsfuga no pot tindre cabuda mai en la política valenciana”, ha afirmat Peris, qui ha instat el president del PPCV a “prendre la decisió que cap trànsfuga encapçale o forme part de les llistes electorals del PP”. “Si Mazón fora valent i tinguera sentit comú, ho faria així”, ha sentenciat.

També et pot interessar

stats