Els guerrers de Xi’an aterren a Alacant

Especialistes del Marq i dels museus xinesos que cedeixen els fons supervisaran el procés de desembalatge i de preparació de la mostra, que reunirà 120 peces originals

Els operaris descarreguen una de les caixes amb els fons de l'exposició dels guerrers de Xian sota la mirada dels responsables dels museus xinesos i el Marq
Els operaris descarreguen una de les caixes amb els fons de l'exposició dels guerrers de Xi'an sota la mirada dels responsables dels museus xinesos i el MARQ / Diputació d'Alacant

Els guerrers de Xi’an han passat la seua primera nit a Alacant. Durant aquestes primeres hores les figures de terracota s’han aclimatat, per a evitar danys per diferències de temperatura o humitat, i en els pròxims dies es desembalaran i s’organitzaran per a l’exposició que s’inaugurarà el 28 de març al Museu d’Arqueologia, el MARQ.

Les primeres 120 peces originals que inclourà la mostra van arribar aquest dimecres a Alacant. Especialistes del MARQ i dels nou museus i institucions xineses que participen en la mostra supervisaran tot el procés per a evitar qualsevol afectació de les escultures, que podran veure els visitants des de finals de mes fins a gener de l’any que ve.

En la mostra "El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els guerrers de Xi'an" que es prepara a Alacant, destaca la presència de nou guerrers i un cavall de terracota originals i rèpliques de dos carros. Aquesta exposició, única a Espanya, reuneix obres cedides per nou museus xinesos.

Escultures funeràries del primer emperador

Aquests guerrers són escultures funeràries, que representen els guerrers i els cavalls de l’exèrcit del primer emperador de la Xina, del 210-209 abans de Crist.

La reserva d'entrades per a visitar aquesta exposició es podrà sol·licitar a través de la pàgina web i en les taquilles del MARQ per un preu de cinc euros per cada tiquet individual. Les persones majors de 65 anys, joves i estudiants, entre altres col·lectius, tindran descomptes. 

També et pot interessar

stats