La vicepresidenta de la Diputació d’Alacant abandona Cs i deixa el partit sense representació en la institució

Julia Parra justifica la dimissió per "l'ultimàtum" que li van llançar el coordinador nacional del partit i la síndica de les Corts: "Només van vindre a amenaçar-me"

La vicepresidenta de la Diputació d'Alacant i diputada Cultura, Julia Parra, en una imatge d'arxiu / Diputació d'Alacant
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de març 2023 - 12:50 Actualitzat: 16 de març 2023 - 22:32

Segona baixa en Ciutadans en la Diputació d’Alacant en les últimes hores. La vicepresidenta de la institució provincial, Julia Parra, ha anunciat que segueix les passes del seu company de Ciutadans en la Diputació, Javier Gutiérrez, i abandona el partit. Parra ha assegurat estar avergonyida de la formació taronja en veure "fins a on ha degenerat".

Amb la decisió de Parra, Ciutadans es queda sense representació en la diputació alacantina, on ha governat els últims quatre anys en coalició amb el PP que lidera Carlos Mazón.

La formació taronja comptava amb dos únics diputats provincials, la mateixa Parra i Javier Gutiérrez, fins dilluns, quan Gutiérrez va assegurar que trencava la relació amb el partit perquè sentia que havia sigut objecte d'una "persecució personal i política" per part de la direcció autonòmica.

Julia Parra ha comunicat la seua baixa del partit a través d’una nota de premsa, en què explica que aquest dimecres es va reunir amb una delegació de Ciutadans, composta per Carlos Pérez-Nievas, coordinador nacional del partit i Mamen Peris, coordinadora d'Acció Electoral i síndica a les Corts, els quals, segons defensa Parra, li van llançar un ultimàtum.

"En la reunió d'ahir vaig constatar que no tenia davant meu dos interlocutors de Ciutadans, sinó dos emissaris de Ximo Puig, Compromís i Podem –l'esquerra radical-, amb els quals s'han aliat a la desesperada per a, amb presses, intentar trencar institucions exemplars com la Diputació d'Alacant, on s'ha governat bé i on ha prevalgut l’ajuda a la ciutadania per damunt de qualsevol altra consideració política", argumentava Parra.

La fins ara cap visible de Ciutadans a la Diputació ha afegit que tant Pérez-Nievas com Peris són "conscients" que la Diputació d'Alacant ha sigut "el paraigua que ha protegit en solitari" la província enfront "del desinterés del govern de Ximo Puig, que ha mantingut abandonada a la seua sort aquesta província i els seus ciutadans en moments molt difícils".

"Els dos ordinaris de Ximo Puig només van vindre a amenaçar-me i a donar-me un ultimàtum", expressa Julia Parra. En aquest sentit, adverteix que ni Pérez-Nievas ni Peris "van vindre a dialogar ni a escoltar", ni tampoc “a parlar de la gestió i dels interessos dels ciutadans i dels ajuntaments d'aquesta província”.

"El transfuguisme és corrupció"

La presidenta de Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana, Mamen Peris, ha recriminat a Carlos Mazón que "l'estabilitat dels governs no s'obté comprant diputats, sinó complint la llei, els acords, i apartant els corruptes". En un comunicat, Peris ha assenyalat que "Mazón està una mica miop" i li ha demanat que "primer es llija el pacte de govern i la definició de transfuguisme i després parlem". "Li donem de temps fins al dilluns, però Ciutadans no mantindrà un govern amb trànsfugues", ha avançat.

Així mateix, Peris ha exigit a Julia Parra que, si abandona el partit, torne l'acta de diputada provincial que va obtenir gràcies al suport dels regidors de Ciutadans. "Si se'n va als no adscrits serà una trànsfuga, i el transfuguisme és corrupció", ha assegurat la presidenta autonòmica de Cs.

“Si se'n va als no adscrits, serà una trànsfuga i el transfuguisme és corrupció”, ha assegurat la presidenta autonòmica de Cs.

També et pot interessar

stats