Ciutadans amenaça de trencar el pacte de govern de la Diputació d’Alacant si Mazón no destitueix Gutiérrez

El partit acusa Mazón, l'únic amb atribucions per a destituir-lo, de governar amb trànsfugues

El líder dels 'populars', Carlos Mazón, durant un ple de la Diputació de València del novembre
El líder dels 'populars', Carlos Mazón, en una imatge d'arxiu / Joaquín Reina (Europa Press)

La crisi de Ciutadans a la Diputació d’Alacant fa un pas més. El partit ha donat un ultimàtum als populars: Si no li retira les competències a Javier Guitérrez, al que consideren un trànsfuga, es trenca el pacte de govern. Ara tota la pressió recau ara sobre l’altra diputada, Julia Parra. Si es trenca l’acord, haurà d’abandonar la vicepresidència de la Diputació.

Gutiérrez, que ha abandonat Ciutadans aquest dimecres per passar a formar part del grup de no adscrits, encara té competències en la cartera d’Infraestructures i Assistència a Municipis. Els seus companys de partit l’acusen de trencar “unilateralment” el pacte que tenien amb el PSOE a Xixona, motiu pel qual ja se li havia obert un expedient. Per la seua banda, Gutiérrez ha acusat el seu expartit d’ordir un pla per desestabilitzar el govern de coalició.

La direcció del partit s’ha traslladat hui fins al Palau de la Diputació. Pérez-Nievas i Peris s’han reunit amb la vicepresidenta de la Diputació d'Alacant, Julia Parra, i li han donat de marge fins al dilluns dia 20 perquè Mazón, l'únic que té les atribucions per a destituir diputats, retire les competències al diputat provincial.

Pérez-Nievas ha afirmat que si Gutiérrez “continua ostentant aquestes competències, és perquè Mazón no l'ha destituït”. El coordinador nacional ha anunciat que si Mazón no fa aquest pas endavant, el dilluns “donem per trencat el pacte de governabilitat que tenim”. A més, ha ressaltat que Ciutadans “serà millor”, ja que “la formació taronja es presentarà més neta” i ha assegurat que “qui vulga governar amb trànsfugues, s'està definint davant la societat valenciana”.

Per part seua, Peris s'ha preguntat “si Mazón vol continuar governant amb trànsfugues i revivint l'època de govern de Zaplana quan va aconseguir l'alcaldia de Benidorm”. Així, ha afirmat que Ciutadans “li ha donat una línia roja, els trànsfugues”.

“La pilota està en la teulada de Mazón”, ja que si destitueix Gutiérrez, el lloc passaria al suplent “i no hi hauria cap problema”, ha dit Peris abans de concloure que Ciutadans “és un partit polític, no una agència de col·locació”.

Juan Córdoba abandona Ciutadans a la Diputació de València

Un altre front obert ha esclatat a la Diputació de València. Juan Córdoba, diputat per Ciutadans en la Diputació de València, ha decidit també abandonar el seu grup i passar al de no adscrits en la corporació provincial, davant la “deriva bolxevic” del partit en l'àmbit estatal. Segons Córdoba, l’actual líder autonòmica, Mamen Peris —triada fa dos mesos—, manté un apropament amb les formacions del govern del Botànic.

“Ciutadans hauria de desaparéixer amb dignitat i no entregar-se al PSOE, a Podem i a Compromís per un plat de fesols”, ha manifestat. Córdoba ja ha traslladat la seua decisió al secretari d'organització del partit a la Comunitat Valenciana, Narcís Estellés, i a la portaveu en la Diputació, Rocío Gil.

Córdoba, que va renunciar al seu sou polític en 2019 i treballa en un hospital, ha assegurat que la seua eixida del grup es deu al fet que “alguns” dels càrrecs de Ciutadans estan “cansats” de la deriva que ha pres la formació des de l'eixida d'Albert Rivera a la fi de 2019. “S'està convertint en un partit crossa del PSOE i un partit esquerrà”, ha asseverat.

Preguntat per Javier Gutiérrez, Córdoba ha assegurat que la seua decisió va en la “mateixa línia”, encara que ha negat que estiga coordinada.

També et pot interessar

stats