Dos dels tres regidors de Ciutadans de Xixona trenquen l'acord de govern amb el PSOE

Argumenten discrepàncies en temes com l'abocador o el pavelló esportiu, però també critiquen la retallada pressupostària de les àrees gestionades per Cs

José Martínez
José Martínez / Ciutadans (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 de febrer 2023 - 16:52 Actualitzat: 09 de febrer 2023 - 20:13

Crisi de govern a Xixona (Alacantí). Dos dels tres edils de la formació taronja a Xixona, José Martínez i Javier Gutiérrez, han confirmat aquest dijous la seua renúncia a continuar formant part de l'equip de govern de l'Ajuntament de la localitat. Aquesta decisió la faran efectiva en els pròxims dies i suposarà la ruptura de l'acord de govern mantingut fins ara amb el PSPV-PSOE. Martínez s'ocupava de la gestió de les àrees de Trànsit, Camins Comerç, Promoció i Desenvolupament, Mercat i Consum i Gutiérrez no tenia competències al govern local. El tercer regidor de Cs, Eduardo Ferrer, es quedaria en l'equip de govern, segons fonts municipals.

El portaveu del grup Cs i també vicepresident de la Diputació d'Alacant, Javier Gutiérrez, i l'edil José Martínez han justificat que la seua decisió obeeix al “desacord” amb diferents actuacions i han acusat els socialistes d'“incomplir” el pacte de govern, segons ha indicat la formació taronja en un comunicat. “En compliment dels nostres compromisos amb la ciutadania, és la nostra responsabilitat no fer costat a accions que es volen dur a terme amb finalitats electoralistes i sense pensar en l'interés del poble, que és pel que estem ací”, ha asseverat Martínez.

L'edil ha detallat el seu “desacord” en actuacions com l'ampliació de l'abocador municipal Pedra Negra, que impulsa l'actual presidenta del Consorci de Fems i alcaldessa, Isabel López (PSPV), i la proposta dels socialistes en relació amb el pavelló poliesportiu, que “suposaria un augment de més de dos milions d'euros enfront de l'inicialment acordat”.

En relació amb l'ampliació de l'abocador municipal, ha assenyalat que Xixona “no pot acceptar que la vida útil d'aquest abocador es continue prolongant amb la construcció d'un nou vas, com proposa el Consorci Terra, presidit per l'alcaldessa del PSPV”. “L'incendi que es va declarar el passat Dia Mundial del Torró degué ser suficient raó per a persuadir la corporació de la necessitat de clausurar aquestes instal·lacions”, ha criticat.

D'altra banda, quant al pavelló esportiu, Martínez ha emfatitzat que “no és acceptable” que quan hi ha modificacions del projecte “es dispare el pressupost per a passar finalment de quatre a més de sis milions d'euros”. “A més, condicionant econòmicament a l'execució del mateix altres instal·lacions molt demanades per la ciutadania, com són les pistes de pàdel i la piscina coberta”, ha assenyalat.

Així mateix, els dos edils han argumentat que aquestes “discrepàncies”, afegides a “les retallades de partides pressupostàries d'àrees gestionades per Cs per part de l'alcaldessa socialista de Xixona”, han sigut els “principals detonants” de la decisió d'eixir del govern municipal. En aquest sentit, han destacat la “responsabilitat” d'haver format part de l'equip de govern després de la pandèmia i de “treballar per Xixona, malgrat les diferències de criteri inicial que existien entre els dos grups”.

Per part seua, Gutiérrez ha apuntat que la seua “responsabilitat era donar estabilitat i gestionar des de dins allò que intentava dinamitar l'altra opció de govern, que era Compromís”. “Així hem actuat i així hem donat estabilitat al govern xixonenc amb el PSPV, amb el qual hem compartit la necessitat de tirar avant ajudes i propostes en moments tan difícils", ha manifestat.

L'alcaldesa mostra sorpresa i parla d'electoralisme 

L'alcaldessa de Xixona, la socialista Isabel López, s'ha mostrat sorpresa per la ruptura del pacte de govern per part de Ciutadans, amb el qual governaven Xixona, en una decisió que ella ha conegut per la premsa i per a la qual Cs "no té motius, més enllà que s'acosten eleccions". López diu que el que ha ocorregut té "difícil explicació. "Per a mi, Xixona sempre ha sigut la prioritat absoluta i aquest era un pacte local que s'ha donat per a tirar avant projectes i donar suport a l'equip de govern", ha insistit López, que ha ressaltat que les causes donades són "incoherents", perquè l'ampliació de l'abocador municipal Pedra Negra, un dels principals detonants segons Cs, ha sigut secundada per la junta de govern local, amb el suport de Ciutadans. 

També et pot interessar

stats