Javier Gutiérrez deixa Cs i afirma haver sigut objecte de "persecució política"

El passat 9 de febrer el fins ara portaveu de la formació en la Diputació d'Alacant va renunciar a formar part de l’equip de govern de Xixona i es va mantindre com a diputat no adscrit

Javier Gutiérrez (CS), durant una intervenció amb Carlos Mazón (PP) darrere
Javier Gutiérrez durant una intervenció amb Carlos Mazón / Facebook: @alicanteciudadanos

El portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació d'Alacant, Javier Gutiérrez, ha anunciat aquest dilluns la seua decisió de "trencar" la seua relació amb la formació taronja, que governa en coalició amb el PP en la institució provincial, en afirmar haver sigut objecte d'una "persecució personal i política" per part de la direcció autonòmica de Cs.

La crisi va esclatar el passat 9 de febrer, quan dos dels edils de ciutadans a l’Ajuntament de Xixona, José Martínez i Javier Gutiérrez, van renunciar a formar part de l’equip de govern de la localitat i van trencar l’acord de govern que mantenien els taronges amb el PSPV-PSOE. Aquest dilluns, el partit liderat per Mamen Peris a la Comunitat Valenciana ha demanat a Gutiérrez que torne l’acta, tant a la Diputació d’Alacant com al consistori on és regidor.

En un comunicat de Ciutadans, Mamen Peris ha qualificat Gutiérrez com un “trànsfuga en cas de no tornar l’acta de manera immediata i persistir a mantindre’s com a diputat no adscrit”. En la mateixa línia, la presidenta ha recordat que Peris es troba enmig d’un expedient disciplinari dins del partit i s’ha lamentat per la seua “deslleialtat manifesta al partit que li va donar l’oportunitat de ser diputat i regidor”. La formació taronja ha declarat que contactarà amb el president de la Diputació, Carlos Mazón per a exigir el cessament de les competències de Javier Gutiérrez.

Per la seua banda, Gutiérrez ha emés un comunicat acusant Ciutadans de perseguir-lo personalment i políticament. També li ha dedicat unes paraules a l’actual líder de la Comunitat Valenciana, a la que ha descrit com una “crossa per a tot del senyor Puig” i ha afirmat que “ha imprés un gir radical als posicionaments del que va ser el meu projecte polític”. "No obstant això, compliré rigorosament amb el compromís que vaig adquirir com a diputat provincial d'ara en avant, però ja sense suportar pressions ni conductes indecoroses dels qui no cessen en la meua persecució", ha anunciat.

També et pot interessar

stats