Puig i Feijóo apel·len al diàleg en l'homenatge a Manuel Broseta

La tradicional ofrena floral s'ha realitzat en l'avinguda Blasco Ibáñez, en el mateix lloc en el qual va ser tirotejat el jurista valencià per la banda terrorista ETA fa 31 anys

Puig participa en l'acte en memòria del professor Manuel Broseta organitzat amb motiu del 31é aniversari del seu assassinat
Puig participa en l'acte en memòria del professor Manuel Broseta, organitzat amb motiu del 31é aniversari del seu assassinat / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, han apel·lat aquest divendres a la memòria i al diàleg en l'acte d'homenatge al jurista valencià Manuel Broseta, celebrat a València amb motiu del 31é aniversari del seu assassinat per ETA.

La tradicional ofrena floral s'ha realitzat en l'avinguda Blasco Ibáñez, en el mateix lloc en el qual va ser tirotejat Broseta.

En l'acte han participat també la delegada del govern, Pilar Bernabé; el president del PP valencià, Carlos Mazón; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la vicealcaldessa, Sandra Gómez, entre altres dirigents del PP, PSPV i Ciutadans.

Pablo Broseta, un dels fills de Manuel Broseta, ha fet una crida "als qui governen el nostre futur" perquè "facen l'esforç de tornar al pacte i la concòrdia", com van fer "fa 40 anys un nombre important de valents, que sabien d'on veníem i a on volien anar".

La generació del 78 ens ha permés evolucionar com a societat lliure i plural Pablo Broseta - Fill de Manuel Broseta

"La generació del 78 ens ha permés evolucionar com a societat lliure i plural", ha assenyalat Pablo Broseta, qui ha recordat especialment els valors del seu pare i "tants uns altres que van pagar amb la seua vida perquè hui puguem gaudir el que tenim".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recordat l'"enorme crueltat del temps que ens va tocar viure", al mateix temps que ha advertit contra "el virus del fanatisme, al qual ningú és alié" i que al seu judici s'ha de combatre amb "educació i respecte".

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assenyalat que Espanya "va demostrar una gran maduresa davant la crueltat i l'odi i va utilitzar l'imperi de la llei i el desig de convivència per a véncer la barbàrie".

Hi ha joves que no saben el que va passar fa unes dècades, el 60% no coneix Miguel Ángel Blanco, què va succeir en l'Hipercor de Barcelona o no arriben a aproximar-se a la xifra de víctimes d'ETA Alberto Núñez Feijóo - President del PP

No obstant això, ha advertit que hi ha "joves que no saben el que va passar fa unes dècades, el 60% no coneix Miguel Ángel Blanco, què va succeir en l'Hipercor de Barcelona o no arriben a aproximar-se a la xifra de víctimes d'ETA".

"Per això ens correspon repassar aquest oblit, mantindre'l viu i interpretar d'on venim i subratllar el valor de les generacions que ens van precedir", ha agregat.

Feijóo ha conclòs amb una reflexió de Broseta: "Que la solidaritat entre els homes i dones que viuen i treballen a Espanya, a tot Espanya, siga una mica més que una frase bonica buida de contingut".

També et pot interessar

stats