Vicent Mompó: "Hi haurà més càrrecs de Cs que s'incorporaran al PP. Es percep el canvi i la gent vol sumar-se al vaixell"

El president del PP provincial i alcalde de Gavarda assegura que els populas aspiren a governar, aconseguint una victòria folgada en els municipis i la Comunitat Valenciana, que aplane el triomf de Núñez Feijóo

El president del PP de València, Vicent Mompó / À Punt NTC

El PP està en campanya. I l'aspiració no és guanyar, sinó governar. En l'objectiu, repetit en els últims dies pel president del PPCV, Carlos Mazón, ha tornat a insistir aquest dimarts a Les Notícies del Matí el president dels populars a la província de València i alcalde de Gavarda (Ribera Alta) Vicent Mompó: "Als municipis o traguem majoria absoluta o no governem, perquè sovint s'ajunten la resta de formacions en contra".

Mompó no té molt clar si és preferible que només governe la llista més votada, però sí que "no pot passar que acaben prenent les decisions formacions que quasi no en tenen representació". "Tal com està muntat això, hi ha partits minoritaris que volen trencar la unitat d'Espanya i sembla que prenguen les decisions", ha dit, elevant la vista cap a Madrid.

Als municipis valencians o traguem majoria absoluta o no governem

El president del PP de València dona també una dimensió estatal als resultats de les pròximes municipals i autonòmiques: "Si els ajuntaments comencen a canviar de color, és molt possible que Feijóo puga ser president del govern (espanyol), ha anticipat.

En la carrera electoral, atenint-nos a les paraules de Mompó, ningú no hauria de sorprendre's de més fixatges en les files populars com el de l'ex de Ciutadans, Ruth Merino. "Puc avançar que hi haurà més càrrecs de Cs a incorporar-se, perquè la marca PP és coneguda, tots veuen de què ha sigut capaç i de què serà capaç. Es percep el canvi i la gent vol sumar-se a aquest vaixell que ha començat a marxar i que té el rumb final a les institucions", ha declarat, després de matisar que no s'alça del llit cada dia pensat a fitxar gent de Ciutadans, sinó "els millors candidats".

Les sensacions són bones. La gent torna a tindre il·lusió, ha perdut la por a arrimar-se als polítics i al PP

En la seua opinió "es torna a percebre que la gent torna a tindre il·lusió, que ha perdut la por a acostar-se als polítics, a arrimar-se al PP. Notem eixe positivisme". "Les sensacions són bones" per al canvi de cicle polític, considera Mompó, que entén que ni el país ni la Comunitat Valenciana pot suportar quatre anys més governs de tripartits, quadripartits, o jo no sé quants, que estan més pendents de renyir entre ells que de posar solucions". "És l'hora d'un govern de fets que solucione problemes i faça millor la vida de les persones", ha reclamat el president del PP de València.

Potser també s'ha de parlar de deflactar impostos als xicotets municipis, perquè al final no podrem competir mai amb les infraestrucutres de les grans ciutats

En clau local, Vicent Mompó ha compartit la seua preocupació pels estralls del despoblament en xicotets municipis com el seu, de poc més d'un miler d'habitants i ha reclamat menys paraules i més "polítiques per a combatre el problema". "Aquests huit anys s'ha parlat molt de despoblament a la Generalitat però, que hem fet? Ha sigut un NO permanent a les nostres propostes, ha dit el popular. Considera que, de la mateixa manera que s'ha parlat sobre l'VA i l'IRPF "potser també s'ha de parlar de deflactar impostos" als xicotets municipis, perquè "a la fi no podrem competir mai amb les infraestructures que hi ha a les grans ciutats, i que paguem entre tots".

No entenc perquè s'ha d'obligar Mazón a parlar en valencià

Rebaixa l'abast d'algunes polèmiques, com la relació del PP amb el valencià, que va brollar en un míting de Feijóo en què un simpatitzant va interrompre Mompó perquè parlara en castellà, just quan feia una ponència sobre "bilingüisme cordial". "No demanaré perdó ni permís per a parlar la llengua que ens identifica com a poble" explica el popular, valencianoparlant, que assegura treballar perquè "cadascú parle la llengua que vulga", però també diu no entendre que "ningú se senta més valencià" per parlar la llengua pròpia que els que no ho fan, quan n'hi ha dues oficials. "No entenc per què s'ha d'obligar Mazón a parlar en valencià" ha raonat sobre les intervencions, majoritàriament en castellà, del líder del PPCV.

No al dret civil, per desconfiança als socis del PSOE

El president provincial del PP també ha justificat el no dels populars a recuperar el dret civil valencià en la pròxima reforma exprés de la Constitució, segons han pactat amb el PSOE. Tot i l'acord amb els socialistes en aquest veto, Mompó diu que hi ha un problema de "desconfiança nu i cru" amb el "partit sanchista". "És que no em fie del PSOE ni els seus socis", ha raonat davant l'advocada Susi Boix, membre de Juristes Valencians, la plataforma civil que ha liderat el projecte de recuperació del dret. Mompó ha col·laborat amb ella per a aconseguir el suport quasi unànime a la reforma dels municipis de la província, però justifica la reculada del PP a l'hora de la veritat, perquè no es creu el pacte amb Unides Podem i ERC per a no incorporar esmenes a la reforma, diferents de les plantejades. Els pròxims dies es presentarà a la comissió constitucional del Congrés l'esmena amb la petició de la recuperació del dret civil, acordada a les Corts, amb el vot del PP i del PSOE. Però entén Mompó que es farà valdre el veto acordat a Madrid i confia a esperar al fet que Feijóo siga president del govern espanyol per a alçar-lo.

També et pot interessar

stats