La plana major del PP calfa motors a València de cara al 28M

Els populars han reivindicat la figura de Rita Barberà, a qui s'han referit com "la millor alcaldessa del món"

Cuca Gamarra, María José Catalá, Alberto Núñez Feijóo i Carloz Mazón, entre altres, arriben a la 26a Intermunicipal del PP / @CarlosMazon40 (Twitter)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de febrer 2023 - 06:30 Actualitzat: 04 de febrer 2023 - 21:01

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, porta aquest cap de setmana a València la 26a Intermunicipal, un acte de precampanya per al qual ha mobilitzat tot el partit, inclosos els expresidents del govern espanyol José María Aznar i Mariano Rajoy, amb qui la formació pretén mostrar una foto d'unitat.

L’acte, que s'està celebrant al Museu de les Ciències, té un fort component simbòlic per als populars, que esperen conquista la plaça clau que suposa València en les eleccions locals i autonòmiques del 28 de maig. En aquest sentit, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha afirmat aquest dissabte que el president del PPCV, Carlos Mazón, serà el pròxim president de la Generalitat i "tancarà la porta als escàndols" que Mónica Oltra i Ximo Puig "està protagonitzant en aquests moments".

En l'obertura de l'acte, la portaveu dels populars ha tingut paraules de record per a l'"enyorada" exalcaldessa de València, la difunta Rita Barberà, que va governar entre 1991 i 2015, i de qui ha dit que estarà "molt present". La reivindicació de la líder popular ha arribat a través d'un vídeo sobre les alcaldesses de les grans ciutats que aquest partit tenia el 1995, que ha finalitzat amb imatges de Barberà i amb tots els assistents posats de peus aplaudint.

Rita Barberà, "la millor alcaldessa del món"

Una de les intervencions més destacades ha sigut la de l'exalcaldessa de Màlaga i exministra de Sanitat i Consum, Celia Villalobos, qui s'ha referit a Barberà com la seua "benvolguda amiga" i "la millor alcaldessa del món", de la qual ha dit que va ser "destrossada per un partit que no es mereix governar", en una al·lusió al PSOE.

L'exalcaldessa de Cadis, Teófila Martínez, ha explicat que Barberà era "un referent" i "una amiga" que reunia "totes les condicions" que s'han de reunir per a ser un "digne representant" de la ciutadania i tirar endavant un model de ciutat "equilibrat, responsable, respectuós amb les minories i amb ganes d'avançar".

També l'exalcaldessa de Saragossa, Luisa Fernanda Rudi, ha relatat que en ser designada candidata a l'alcaldia, que va aconseguir en els comicis de 1995, va cridar a Barberà i va viatjar a València, on es va reunir amb ella, que la va posar en contacte amb tots els seus regidors perquè li explicaren quines mesures donaven resultat i amb aquest "quadern" se'n va tornar a Saragossa.

El president dels populars valencians, Carlos Mazón, per la seua part, s'ha mostrat "emocionat" per l'homenatge del PP i el municipalisme a Barberà, que ha qualificat de "reconeixement merescut i necessari". "Sempre ens sembla poc", ha afirmat, i ha assegurat que aquesta figura els continuarà" inspirant".

En el conclave, que continua aquest diumenge tindran un paper protagonista tant la candidata a l'alcaldia de la capital, María José Catalá, com l'aspirant a presidir la Generalitat, Carlos Mazón, que intervindran en la clausura de la mà de Feijóo.

Abans, però, aquest dissabte els gestors actuals intervenen en diverses taules, com l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i els candidats a guanyar noves places, així com tots els presidents autonòmics populars. 

El president del PP a la província de València, Vicente Mompó, ha reivindicat un Partit Popular "amb les piles carregades" per a "tornar a agafar les regnes" dels ajuntaments i institucions a partir del pròxim 28 de maig i, amb això, “desallotjar” el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, o el valencià Ximo Puig, entre altres dirigents socialistes.

Reapareixen Aznar i Rajoy

Especialment simbòlica és la intervenció dels expresidents del govern i del PP Aznar i Rajoy, que apareixeran conjuntament aquest dissabte de vesprada després de molt de temps en un acte de partit. El PP pretén repetir amb Feijóo la seqüència que va portar tots dos a La Moncloa: una victòria prèvia clara del PP en les municipals del 1995 i el 2011, respectivament. El PP cerca, a més, una foto d'unitat amb els referents en el partit, als quals elogien com "els dos grans impulsors de l'enlairament econòmic i social que ha registrat el nostre país en les últimes dècades".

El partit es reuneix en un context de degoteig de fitxatges en les files de Ciutadans. La més recent d'aquestes incorporacions és la que ha protagonitzat aquesta mateixa setmana per la síndica de la formació taronja en les Corts fins fa unes setmanes, Ruth Merino. 

També et pot interessar

stats