El PP promou una comissió al Senat per a investigar Ximo Puig

Maroto no contempla que el PSOE s'opose a la creació d'aquesta comissió sobre el presumpte finançament irregular del PSPV perquè "estaria condemnant Puig políticament"

El PP promou una comissió al Senat per a investigar Ximo Puig / À Punt NTC

El PP presentarà una sol·licitud perquè el Senat constituïsca una comissió d'investigació que s'encarregue d'indagar sobre el presumpte finançament irregular del PSPV-PSOE i, més en concret, sobre el paper exercit pel seu secretari general i president de la Generalitat, Ximo Puig.

De fet, segons ha anunciat el portaveu del grup popular al Senat, Javier Maroto, la seua formació pretén que Puig siga el primer a declarar davant la comissió en el cas que la constitució siga avalada pel ple de la cambra alta.

En aquest sentit, Maroto no contempla que el PSOE s'opose a la creació d'aquesta comissió d'investigació, perquè en aquest cas, sosté, estaria "condemnant Ximo Puig de manera immediata". Marato està convençut que, si els socialistes opten per "no aclarir" tot el que concerneix el president, "l'estarien condemnant políticament".

El grup popular vincula l'obertura d'aquest instrument parlamentari amb les pròximes eleccions autonòmiques de maig perquè, en opinió del seu portaveu, els valencians que votaran tenen dret a saber "fins a quin punt Puig està clavat en un assumpte que sona a corrupció i conéixer a fons els seus presumptes draps bruts".

Javier Maroto ha avançat que la iniciativa obeeix al fet que ja hi ha "massa evidències de presumpta corrupció o conducta il·lícita" de membres del govern de Puig que, fins i tot, l'afecten personalment.

Així, ha esmentat subvencions a empreses relacionades amb la trama del cas Assut, sobre presumpte finançament il·legal del PSPV-PSOE i que ja està subjecta a indagacions judicials per suposats suborns i comissions il·lícites. El portaveu del grup popular ha insistit que tot aquest assumpte "és molt greu", l'ha qualificat d'"escàndol" amb "dimensió nacional" i ha confiat a aconseguir els suports necessaris perquè, una vegada que la mesa qualifique la setmana pròxima el requeriment i, després de passar per la junta de portaveus, s'aprove en el ple com més prompte millor.

El seu propòsit és que els treballs de la comissió es desenvolupen ràpidament perquè tinga llestes les conclusions abans de les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig.

També et pot interessar

stats