Feijóo obri les portes als càrrecs de Cs per a unir "el centredreta" en una "alternativa real" contra el govern de Sánchez

El president del PP, que ni vol ni descarta una coalició amb Vox, promet derrocar les lleis de memòria històrica, educació i trans si arriba al poder

El president del Partit Popular, Alberto Núñez-Feijóo
El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo / Eduardo Parra (Europa Press)

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha obert les portes a dirigents, militants i votants de Ciutadans per a "unir el centredreta" a Espanya i poder conformar una "alternativa real" al govern de Pedro Sánchez. La crida inclou els votants de Vox. El líder popular assegura que intentarà evitar qualsevol pacte de govern amb l'extrema dreta de Santiago Abascal, tot i el govern de coalició que manté a Castella i Lleó o els suports que sostenen els executius autonòmics de Madrid i Andalusia.

"Les coalicions entre el PP i Vox, si es poden evitar, i jo per descomptat intentaré fer-ho, les evitaré. Crec que el millor que puc dir als ciutadans és el que pense i crec que és millor un govern en solitari del PP que un govern amb Vox", ha manifestat en una entrevista a la cadena COPE, en què ha explicat que les coalicions de partits són motiu de divisió i conflicte.

"Amb un centredreta unificat tindríem majoria absoluta sens dubte", assegura Feijoó, que ha situat les eleccions en la dicotomia d'escollir "entre Sánchez i els independentistes, o el PP". Considera que l'executiu que lidera Pedro Sánchez està "dividit", dona "recer per primera vegada a l'esquerra populista" i té "un president que no pot nomenar els seus ministres" perquè els continua nomenant Pablo Iglesias, que manté "un enorme poder dins del govern de la nació".

Tot i la crida indissimulada als càrrecs de Ciutadans, en un moment de refundació i crisi interna de la formació, Feijoó s'ha mostrat "respectuós" amb el partit formació d'Inés Arrimadas. "Veurem què passa a l'assemblea de Ciutadans", ha explicat, si bé ha defés que el PP aspira a "eixamplar" la formació amb persones amb "talent" i "experiència de gestió".

Objectiu immediat: revertir les últimes lleis del govern de coalició

Què faria Feijóo en els primers 100 dies de govern? Segons el popular, centrar l'acció a "superar la crisi econòmica, social i institucional" que pensa que té Espanya, dient als espanyols "la veritat", i tractant "d'ordenar els comptes", perquè segons afirma, l'executiu actual "està costant 1.500 milions d'euros cada setmana en deute públic". En la seua opinió, Espanya "ha perdut una legislatura" en tindre "més deute, una renda per càpita inferior i un PIB inferior que el del 2019". Anticipa, a més, un "forat" en les pensions, per la jubilació de "molta gent" que va nàixer en la dècada dels 60 i 70.

El líder del PP promet revertir la llei de memòria democràtica, perquè "ofén qualsevol demòcrata espanyol"; la llei d'educació, que ha titllat "d'inadequada", perquè creu que disminueix la qualitat, i la llei trans —en cas de ser aprovada—, que considera una "banalització del sexe" i una "falta de respecte al moviment feminista". En la seua opinió, tot i el vistiplau de la majoria parlamentària, són lleis s'han fet sense consens, no reflecteixen el sentir majoritari del nostre país i són "concessions als partits independentistes".

Si guanyara, presentaria una agenda de "regeneració democràtica i institucional" per a "apuntalar i avalar la independència de les institucions de l'Estat a fi que no siguen fagocitades des del Govern", en referència al conflicte per la renovació dels càrrecs conservadors caducats en el Constitucional. També intentaria "protegir la integritat de l'Estat". Assegura que Espanya és el país europeu amb més risc de fragmentació territorial, per la qual cosa veu com un "gran error" eliminar el delicte de sedició, i també aposta per "tipificar el referèndum il·legal".

El PP, "en condicions de guanyar en qualsevol autonomia"

Davant les eleccions autonòmiques del pròxim 28 de maig, Feijóo s'ha mostrat convençut que el PP està "en condicions de guanyar en qualsevol comunitat autònoma". En ser preguntat per aliances amb Vox si els populars no són primera força, Feijóo ha dit que si el PP guanya, intentarà formar govern i parlarà amb aquells amb els quals puga fer-ho. "I demanarem que si ens queda poc per a la majoria absoluta, fem un pacte de legislatura municipal i autonòmica i puguem governar aprovant les lleis bàsiques amb els aliats parlamentaris o en el ple municipal", ha postil·lat. D'altra banda, ha evitat especular amb una moció de censura, en cas que el 28M siga un cataclisme per a Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats