Ruth Merino canvia Ciutadans pel Partit Popular

Carlos Mazón ha anunciat que s'incorporarà, com a independent, al seu equip econòmic en les pròximes autonòmiques

Carlos Mazón i Ruth Merino aquest dijous a València
Carlos Mazón i Ruth Merino aquest dijous a València / À Punt

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha anunciat aquest dijous la incorporació de la fins a mitjan mes de gener síndica de CS en les Corts, Ruth Merino, al seu equip econòmic, amb vista a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. Merino, que s'ha donat de baixa de la formació taronja, estarà com a independent, sense afiliar-se al PP.

L'anunci ha arribat en una roda de premsa a la qual ha assistit la mateixa exdirigent de CS, i en la qual han participat, entre altres, la secretària general del PPCV, María José Catalá. Mazón ha donat a conéixer l'equip econòmic del PPCV, que començarà a treballar en mesures de "aplicació immediata" per a quan, segons ha dit, "arribe el canvi a la Comunitat Valenciana".

El dirigent popular ha defensat la "marcadíssima sensibilitat social" de Merino, el seu caràcter "liberal" i la seua "extraordinària preparació i formació" i ha afirmat que és un "luxe" comptar amb ella. En aquesta línia, li ha agraït el "pas" que dona "per a demostrar que estem en un projecte obert, centrat, de marcat caràcter social des del rigor i l'ambició que necessita la Comunitat Valenciana".

La que fora síndica de Ciutadans en les Corts va anunciar el passat 12 de gener la dimissió del seu càrrec i va anunciar, entre llàgrimes, que deixava l'acta de parlamentària, amb "molta tristesa i amb impotència", per considerar que la refundació del partit no canviarà "res".

Merino va assegurar que es trobava desanimada per a presentar-se a les primàries de la formació per a ser candidata a la Generalitat, ja que considerava que "tot seguirà igual" una vegada acabe el procés de refundació del partit i va criticar que no s'havia tingut en compte al grup de Cs en les Corts en la presa de decisions en el partit en l'àmbit nacional.

En aquest moment, va assegurar que no tenia "cap oferta de ningú" i que marxava "plenament convençuda de per què ho faig", si bé admetia "converses informals" amb altres partits, sense que hi haguera res més seriós. Merino afirmava que no descartava tornar en un futur a la política, però assegurava que tornaria al seu lloc de treball en l'Agència Tributària.

També et pot interessar

stats