Ruth Merino dimiteix com a portaveu de Ciutadans i renuncia a l'acta de diputada autonòmica

Deixa també el lloc com a vocal del comité autonòmic de Ciutadans, amb "molta tristesa i amb impotència", per considerar que la refundació del partit no canviarà "res"

Ruth Merino, aquest dijous a les Corts, molt emocionada / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 de gener 2023 - 10:40 Actualitzat: 12 de gener 2023 - 19:15

La fins ara síndica de Ciutadans a les Corts, Ruth Merino, ha dimitit del càrrec i ha anunciat entre llàgrimes que deixarà l'acta de parlamentària, amb "molta tristesa i amb impotència", per considerar que la refundació del partit no canviarà "res". Merino deixa també el seu lloc com a vocal del comité autonòmic de Ciutadans a la Comunitat Valenciana.

"El Ciutadans de dilluns que ve no serà gens diferent del de fa deu mesos", ha assenyalat Merino en una compareixença a les Corts aquest dijous, on ha anunciat que deixa tots els càrrecs polítics i es reincorporarà la setmana que ve al seu lloc de tècnica d'Hisenda de l'Agència Tributària.

Merino ha assenyalat que la seua preferència a l'hora de la refundació era que el partit “desapareguera” un temps i tornara a ressorgir amb "tot nou" com a partit "liberal i europeista". "Hui dia guanye la llista que guanye, que m'expliquen la diferència entre dilluns que ve i el de fa deu mesos", ha manifestat. De la mateixa manera, ha afirmat que l'enfrontament entre els dos caps més visibles del partit "no és bo per al futur del partit i la refundació no serà la vertadera refundació".

Aquest mateix dimarts, Merino va assegurar que es trobava desanimada per a presentar-se a les primàries de la formació per a ser candidata a la Generalitat, ja que considerava que "tot continuarà igual" una vegada acabe el procés de refundació del partit.

La seua insatisfacció amb la direcció del partit a Madrid ve "des de fa molt temps", perquè no s'ha sentit “escoltada” ni atesa en les peticions. Així, ha criticat que no s'ha tingut en compte el Grup de Ciutadans a les Corts en la presa de decisions en el partit a escala nacional. "Moltes vegades he pensat que per ser la portaveu a les Corts hauria tingut coses a aportar, i no se m'ha tingut en compte".

Igualment, ha assenyalat que no té "cap oferta de ningú". "Ho faig plenament convençuda de per què ho faig", ha assenyalat. Sí que ha admés que hi ha hagut "converses informals" amb altres partits, però ha indicat que no hi ha hagut res més seriós. No ha descartat tornar en un futur a la política, però ha indicat que sí que tornarà al seu lloc de treball en l'Agència Tributària.

 

La diputada ha considerat que ara és el moment "de tirar la tovallola" i ha decidit prendre la decisió de dimitir abans del resultat de les votacions. De moment, no s'esperen noves dimissions en el grup parlamentari valencià, i tampoc s'ha decidit la persona que la substituirà com a síndica parlamentària.

Mazón obri la porta del PP a Merino

Per la seua banda, el president del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha obert la porta del seu partit a Ruth Merino després que la fins ara síndica de Ciutadans ha anunciat que deixa totes les funcions en la formació taronja.

Mazón, que governa amb Ciutadans a la Diputació d'Alacant, aposta "per un gran centre polític moderat a la Comunitat Valenciana que aglutine totes les sensibilitats i que és la solució necessària per a posar fi al tripartit, amb el nacionalisme i amb els prejuís ideològics".

Muñoz defensa que el projecte "continua viu"

La coordinadora autonòmica de Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana, María Muñoz, ha agraït la labor exercida durant quasi dos anys com a síndica a les Corts de Ruth Merino, qui ha anunciat la seua dimissió, així com el seu esforç "per prendre les regnes del grup parlamentari en un moment tan complicat”. “El projecte liberal continua viu i preparat per a afrontar les pròximes cites electorals autonòmiques i municipals de maig”, ha assegurat Muñoz hores després que Merino haja anunciat que dimiteix del càrrec i renúncia a la seua acta de diputada.

En un comunicat, la coordinadora autonòmica també ha manifestat el seu “respecte per la decisió d'apartar-se dels seus càrrecs” i li ha desitjat “molta sort en els objectius professionals i personals que decidisca abordar”.

També et pot interessar

stats