Crisi en Ciutadans: un terratrémol amb rèpliques valencianes

Edmundo Bal ha denunciat aquest dissabte a València "pressions als militants" des de l'aparell oficial d'Arrimadas i ha declarat que Mazón és "la continuïtat del vell PP".

Edmundo Bal denuncia a València pressions des de l'aparell oficial del partit

Ciutadans inicia una setmana clau en el procés de refundació del partit en què el projecte d’Inés Arrimadas i el d’Edmundo Bal lluitaran pel lideratge. Un terratrémol entre les dues famílies que té rèpliques a la Comunitat Valenciana.

La coordinadora valenciana de Ciutadans i diputada al Congrés, María Muñoz, va rebutjar fa unes setmanes incorporar-se en cap de les dues candidatures per a la direcció del partit, després de criticar durament el projecte de refundació d’Arrimadas, que qualifica d’“enganyifa” en una carta adreçada a la militància i publicada en les xarxes.

Per la seua banda, la síndica de Ciutadans a les Corts, Ruth Merino, ha lamentat que el procés de refundació s’haja convertit en una “lluita d’egos” i que no li hagen demanat unir-se a les llistes. “Com a síndica, hauria pogut aportar, però es deuen haver pensat que no era necessari”, ha afirmat. 

Bal acusa Arrimadas de voler manar "des de darrere"

Tot i que ni Muñoz ni Merino estaran presents en les llistes, les dues grans candidatures tenen uns altres suports valencians. La diputada Mamen Peris, el regidor de València Narciso Estellés i la secretària d'organització, Teresa Ortiz, integren la plataforma a què fa costat Inés Arrimadas, i que també té el vistiplau del candidat a l'alcaldia de València, Fernando Giner.

Edmundo Bal, el segon en discòrdia, ha buscat suport en el diputat oriolà a Madrid Juan Ignacio López-Bas i el vicerector de la Universitat Politècnica, José Francisco Monserrat.

És en aquest context que Bal, actual sotssecretari general de Ciutadans, ha visitat València aquest dissabte per a presentar un projecte que pretén tornar el partit “de liberals i progressistes” als orígens. El candidat ha aprofitat l'acte per a qüestionar com es pot refundar el partit "amb les mateixes cares que presidien el vell", en referència a la candidatura d'Arrimadas.

A més, ha retret que, amb la candidatura oficialista, l'actual líder de Ciutadans ha "posat unes persones per davant per a ella continuar manant en el partit des de darrere", i ha denunciat "pressions als militants" des de l'aparell oficial d'Arrimadas.

En relació amb el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Bal ha considerat que el seu president i candidat a la presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, representa "la continuïtat del vell PP, el mateix partit de la Gürtel". "Ací, el PP continua sent el partit que es finançava il·legalment a través de donacions il·legals dels constructors", ha insistit.

Aquest dilluns els candidats confrontaran les propostes en un debat a Madrid, però l’esperat reset del partit arribarà el pròxim cap de setmana quan es decidirà el nou lideratge en una assemblea extraordinària.

També et pot interessar

stats