Ruth Merino (Cs): "Les sigles de Ciutadans no han de diluir-se en les d'un altre partit. Seria el pas cap a l’extinció"

La síndica valenciana qüestiona en Les notícies del matí el retard amb què s'ha iniciat el procés de refundació de la formació i alerta sobre el risc d'una integració total en el PP

La síndica de Ciutadans, Ruth Merino
La síndica de Ciutadans, Ruth Merino / À Punt NTC
19 de juliol 2022 - 10:49

Ciutadans està en ple procés de refundació. La formació liberal busca fórmules per a corregir les desfetes electorals i unes enquestes que situen el partit fora del Congrés i de les Corts. Totes les opcions estan damunt la taula per a assegurar la supervivència, fins i tot la integració en el PP. Però hi ha una línia roja. Almenys per a la síndica de Cs a la cambra valenciana, Ruth Merino: “Les sigles de Ciutadans no han de diluir-se en les d'un altre partit, perquè aquest seria el pas cap a l’extinció i no vull que Ciutadans desaparega”, ha explicat a Les Notícies del Matí. Defensa Merino que el partit té encara espai i coses a dir en política: “és cert que els resultats han sigut molt roïns, però és necessari continuar apostant per aquest espai [el centre liberal] que no ocupa ningú (...) Hi ha molta gent de centre que no vol estar en el bipartidisme i, per això, Ciutadans ha d'estar en les institucions, perquè en molt llocs decantaria al centre governs que cauen en els extrems".

És cert que els resultats han sigut molt roïns, però és necessari continuar apostant per l'espai de Cs, que no ocupa ningú

Merino, que va participar el cap de setmana en les jornades en què els càrrecs del partit de tot Espanya van compartir el diagnòstic i les propostes de solució, celebra el procés obert per la direcció, però reclama un extra de velocitat per la proximitat del nou cicle electoral: “Arribem tard i el temps constreny. Potser acabem nomenant càrrecs municipals quan encara no hem resolt el procés de renovació”, ha advertit.

Arribem tard al procés de refundació i el temps electoral constreny

La síndica, que assegura haver rebut el suport de la direcció nacional a la seua gestió, no té clar si representarà la formació en els pròxims comicis autonòmics, mentre alguns mitjans apunten a la diputada María Muñoz com a l’opció de Madrid. “M’encantaria poder representar la ciutadania més temps, però s’han de donar les circumstàncies. Hi ha primàries i el partit té coses a dir. És una decisió personal i familiar. Hi ha temps per a pensar-ho i madurar-ho”, ha explicat a la ràdio d’À Punt.

M’encantaria poder representar la ciutadania més temps, però s’han de donar les circumstàncies

El procés de recomposició de Ciutadans ha obert també l’especulació sobre els càrrecs que podrien anar-se'n a altres formacions. El seu nom i el del regidor de l’ajuntament de València, Fernando Giner, estan en la llista de transvasaments possibles al PP. Merino ha confirmat a Les Notícies del Matí que en el seu cas aquesta oferta no s’ha produït.

En clau política valenciana, la síndica ha instat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer a dimitir per “coherència”, després que el Botànic haja aprovat la taxa turística contra la qual ell s'ha mostrat, com també fa Ciutadans. Merino considera que desincentiva el turisme, amaga un problema de “mala gestió” dels recursos que deixa el turisme i que si bé “s’ha venut” per a repecutir-lo als estrangers, a parer seu l’acabarà pagant la ciutadania valenciana, que segons ha recordat és la que més explota el turisme d'interior. “Ens estem posant un impost a nosaltres mateixa”, ha lamentat.

D’altra banda, ha considerat “una vergonya” el procés fins a la dimissió de Mónica Oltra. Creu que amb independència de la innocència o culpabilitat de l’exvicepresidenta “càrrecs tan importants no poden estar tacats per la sospita”. De la substituta Aitana Mas, ha destacat el tarannà, que l'ha distingit de la “prepotència i supèrbia” d’Oltra, i li ha demanat que no es “moquetitze”.

També et pot interessar

stats