La Comunitat Valenciana inspira diverses mesures del programa marc del PSOE per a les municipals

La lluita contra la prostitució, la regulació dels pisos turístics, la taxa turística voluntària o la bonificació juvenil de les taxes administratives són algunes de les propostes estrela

La conferència municipal del PSOE, aquest dissabte a València
La conferència municipal del PSOE, aquest dissabte a València / À Punt NTC

En el marc de la conferència municipal que celebra el PSOE a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, aquest diumenge es preveu l’aprovació del programa marc per a les candidatures socialistes, un document que recull 80 mesures per a fixar les línies polítiques dels governs locals de cara a les pròximes eleccions.

La regulació dels pisos turístics per a aturar l’expulsió del veïnat, la creació d’una taxa turística regulada pels ajuntaments, la creació d'unes UME locals o el desplegament d’una agenda que contemple la bonificació de les taxes administratives per als joves, són alguns dels punts que han estat implementant-se en el nostre territori en els últims temps i que han inspirat el document.

Així mateix, una de les mesures clau preveu multar els clients de la prostitució i prohibir la difusió de publicitat que "promoga, afavorisca o fomente el consum de la prostitució i l'explotació sexual de les dones", experiències que ja han donat bons resultats en municipis com Albal i Alaquàs (Horta Sud) o Alcoi, que ha aprovat una ordenança abolicionista.

Ciutats verdes, inclusives i segures

El document dibuixa un model de planificació municipal que preveu espais verds a menys de 300 metres dels habitatges, més espais per als vianants i la implementació de la ciutat quinze minuts, un canvi de paradigma que contempla oferir tots els serveis bàsics a la ciutadania en un radi de menys de quinze minuts a peu.

Entre les mesures de caràcter social destaca la lluita per a evitar la "soledat no desitjada" mitjançant la descentralització de les activitats destinades a la gent major i projectes de cohabitatge i habitatges intergeneracionals. A banda, per tal de promoure la conciliació laboral de les famílies, es proposa l’obertura de les escoles públiques a l'estiu.

L’ambiciós document destaca la necessitat de construir ciutats més segures a través d’un urbanisme amb perspectiva de gènere i lluitar contra l'assetjament i l'LGTB-fòbia als centres escolars. En aquest sentit, també s’apunta la creació d’ordenances per a multar l’assetjament al carrer com a prevenció de la violència de gènere.

També et pot interessar

stats