València prohibeix l'habitatge turístic ocasional a Ciutat Vella

L'Ajuntament espera, amb aquesta mesura, que el centre de la ciutat siga un lloc per a visitar i per a viure dignament

Un turista fa una foto a la plaça de la Mare de Déu de València
Un turista fa una foto a la plaça de la Mare de Déu de València / Shutterstock

L'Ajuntament de València ha acordat aquest divendres iniciar el procés per a modificar les normes urbanístiques del pla de protecció de Ciutat Vella, que impedirà l'existència d'habitatge d'ús turístic ocasional, amb la prioritat de mantenir el foment de l'ús residencial i del comerç tradicional al centre històric de la ciutat. Així ho ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuan, qui ha assenyalat que l'objectiu és que el centre històric siga "un excepcional lloc per a visitar, però sobretot un excepcional lloc per a viure".

Després d'analitzar l'evolució del model turístic s'ha comprovat que un dels efectes negatius que té la proliferació d'apartaments turístics i contra el que lluita el consistori és que "on hui hi ha un apartament turístic, abans hi havia un habitatge".

No sols es limitarà l'habitatge que no té compatibilitat urbanística per a dedicar-la a temps complet a apartament turístic, sinó que també s'impedirà que dins del pla de protecció de Ciutat Vella es faça habitatge turístic ocasional, perquè no siga un espai pel qual es puguen colar apartaments turístics.

Fins ara el pla de protecció contemplava l'opció d'habitatge turístic ocasional com aquella que només podien sol·licitar persones físiques, en la seua residència habitual, amb un màxim de 60 dies a l'any i amb el permís de la comunitat de veïns. Quasi tres anys després de l'entrada en vigor del pla, l'objectiu de foment de l'ús residencial i del comerç tradicional continua sent prioritari, més encara en el moment actual, en què les dificultats d'accés a l'habitatge s'han agreujat.

També et pot interessar

stats