El veïnat de València alerta de la turistificació de barris cada vegada més perifèrics

Reclamen la regulació de les activitats turístiques i la lluita contra l’economia submergida mitjançant sancions que limiten l'impacte en la quotidianitat als barris

El districte de Saïdia és un dels més afectats per una turistificació que s'estén com una taca d'oli a València

Diverses entitats veïnals i ecologistes de València s’han reunit aquest dissabte a l’Espai Ribes del Parc Central en una jornada en què han analitzat com cada vegada més el turisme afecta barris més perifèrics i la quotidianitat del veïnat, segons indica la Federació d’Associacions Veïnals en un comunicat. 

Una vintena d’associacions i col·lectius veïnals de zones que estan començant a patir els efectes de la turistificació, com Patraix, Natzaret, Benicalap o la Saïdia, s’han sumat a representants de barris del centre, tradicionalment turístics, com el Carme o Russafa. 

La jornada de reflexió arriba en un context “urgent” i tres dies abans de celebrar-se a València el III Congrés Internacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que abordarà, entre altres qüestions, aspectes relacionats amb la governança turística i la sostenibilitat.

A través de diversos grups de treball s’han analitzat les situacions específiques que afecten cada zona de València i posteriorment s’ha plasmat en un document que traslladaran a les diverses administracions implicades.

Entre les diverses propostes que s'han concretat, destaquen algunes qüestions com la regulació i el finançament de les activitats turístiques o la lluita contra l’economia submergida. En aquest sentit, reclamen que és “imprescindible que se sancionen les irregularitats”.

La Federació d’Associacions Veïnals denuncia que l’espai públic i l’habitatge ja estan sotmesos “a una explotació abusiva per la indústria de l'oci i el turisme" i temen que la ciutat acabe atrapada en “els principals fons especulatius financers i immobiliaris globals”.

També et pot interessar

stats