Ribó es compromet amb el veïnat de la Saïdia a buscar una eixida per a evitar la construcció d’un macrohotel

L’alcalde de València planteja dues possibles solucions que s’estudiaran juntament amb Urbanisme “per a buscar-li una eixida”

L'Alcalde València, Joan Ribó, reunit amb representants de l'associació veïnal Sant Antoni-Saïdia
L'Alcalde València, Joan Ribó, reunit amb representants de l'Associació Veïnal Sant Antoni-la Saïdia / Ajuntament de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha compromés aquest divendres amb el veïnat del barri de la Saïdia a "buscar una eixida" per a evitar la construcció d'un macrohotel dins d'una illa de cases d'aquesta zona de la ciutat. Així ho ha comunicat l'Ajuntament després de la reunió que el primer edil ha mantingut amb una representació de l'associació veïnal de Sant Antoni-la Saïdia.

El responsable municipal ha mostrat la voluntat d'obrir una via de treball juntament amb Urbanisme per a buscar una solució al projecte d’un grup d’empreses privades que planteja la construcció d'un macrohotel al pati d'una illa de cases de la Saïdia.

El veïnat ha traslladat la preocupació pel projecte a Ribó, que ha assenyalat que li recorda al cas de la clínica del Consol, que considera "una pèssima solució que genera conflictes permanents amb el veïnat". Per això, l’alcalde ha insistit en la necessitat d'"analitzar la situació".

Dues possibles solucions

En aquest sentit, el primer edil planteja dues solucions possibles que impliquen modificar el pla general d'ordenació urbana (PGOU). Una és mitjançant la declaració com a bé de rellevància local (BRL) de les edificacions industrials de la zona, ja que on aniria l’hotel abans hi havia una antiga fàbrica de teixits amb elements per a preservar que podrien ser utilitzats després per a dedicar-los a serveis com ara un centre cívic o un centre per a persones majors. L’altra possibilitat és "anar a una modificació directa del pla general".

Una de les representants de l'associació veïnal, Amparo Vidal, ha traslladat a l'alcalde el "malestar" de la ciutadania del districte davant el que consideren una aberració que suposaria la destrucció del barri, i li ha demanat al primer edil ajuda "perquè la Saïdia està demanant SOS", ha detallat el consistori.

Igualment, ha exposat que durant la reunió, l'entitat veïnal ha aportat múltiples informes d'especialistes en urbanisme i patrimoni on es conclou que el macrohotel agreujaria els problemes de densitat de població, salubritat de l’illa, falta d'aparcaments i de dotacions bàsiques per al barri.

Ribó convocarà pròximament una reunió amb les delegacions implicades en aquest assumpte.

L'alcalde "enganya" el veïnat, segons el PP

El grup municipal del PP en el consistori ha assenyalat a través d’un comunicat que l'alcalde enganya el veïnat perquè mentre es reuneix amb ells, dona per acabat el procés de venda d'una parcel·la a la promotora de la residència perquè puga seguir amb el projecte d’un macrocentre d'estudiants en el mateix barri.

El veïnat de la Saïdia no necessita un macrohotel dins d'una illa sinó més dotacions públiques, ha defensat la portaveu popular a l'Ajuntament, María José Catalá, que ha apuntat que no tenen ni pediatra, ni un centre de majors.

El seu grup municipal va anunciar recentment que presentarà una moció en el pròxim ple de l'Ajuntament per a protegir les antigues naus industrials de la zona, que són dels anys 40 i on es troba un panell ceràmic anterior a aquella època.

“En lloc de demolir aquestes naus per a construir un macrocomplex, es podrien rehabilitar, protegir les restes actuals i destinar-la a dotacions socials, culturals i sanitàries que són necessàries en el barri", ha manifestat Catalá.

També et pot interessar

stats