El veïnat de la Saïdia de València es mobilitza contra un projecte d'hotel

L'establiment sumaria 575 habitacions en quatre edificis de diferents altures. L'Ajuntament estudia les al·legacions presentades

El veïnat del barri de Saïdia mostra a un equip d'À Punt Notícies l'espai que ocuparia l'hotel / À Punt NTC

El veïnat del barri de Saïdia, a la ciutat de València, comença a mobilitzar-se contra la construcció d’un hotel al pati interior d'una illa de cases entre els carrers de Luz Casanova, Sagunt, Pare Urbà i Sant Bru, que ara roman ocupat per dos naus industrials sense ús. Denuncien que l’infraestructura s'utilitzarà durant el curs acadèmic com a residència d'estudiants i que en els mesos d'estiu es llogarà com a apartaments turístics, el que suposa “una agressió a un dels barris més antics de la ciutat”.

À Punt Notícies ha pogut accedir a les vivendes limítrofs amb aquest espai, on un dels residents ha mostrat com la distància entre les edificacions ja existents i l’hotel seria mínima, “com en una presó”.

La comunitat de veïns i veïnes ha presentat al·legacions a aquest projecte, que tindria quatre edificis de diferents altures i sumaria 575 habitacions i prop d'un centenar de places de pàrquing. A més, han demanat al consistori que revise el cas i dote el barri de serveis per a la gent que viu allí, com per exemple un poliesportiu o una biblioteca.

L’Ajuntament de València, que ha atorgat la llicència, encara està estudiant les al·legacions presentades.

També et pot interessar

stats