Veïnat i col·lectius de la Saïdia de València es manifesten contra un macrocomplex hoteler

El projecte, que ocuparà un espai de 18.000 m², ha despertat el rebuig del barri per la promoció de "la turistificació i gentrificació"

q mani saidia

El barri de la Saïdia ha eixit als carrers aquest dissabte. Vora 400 veïns i col·lectius d'aquest districte de la ciutat de València s'han manifestat contra la construcció d'un macrocomplex hoteler al barri de Sant Antoni i denunciar els "processos de turistificació" que l'"amenacen".

Amb la manifestació, que ha comptat amb el suport de diferents plataformes ciutadanes com La Saïdia Comuna o EntreBarris, es pretenia demostrar el rebuig al projecte de la promotora Inversions Gran València 2005, SL per a construir un macrocomplex hoteler en una parcel·la interior entre els carrers Sagunt, Pare Urbà, Luz Casanova i Sant Bru.

Des que es va adjudicar s'han dut a terme diferents accions i mobilitzacions per a oposar-se al projecte, que ocuparà un espai de 18.000 m², amb 575 habitacions destinades a ús hoteler i residència d'estudiants.

Segons han assegurat en un comunicat els convocants de la manifestació, una obra d'aquesta magnitud "suposarà un gran impacte sobre el territori que afectarà negativament la vida quotidiana del barri, ja que promourà processos de turistificació, gentrificació i el consegüent desplaçament del veïnat, com ja ha passat en altres zones de la ciutat de València".

La protesta posa el focus en la detecció d'altres projectes en el districte que ratifiquen els "processos de mercantilització de la vida als barris" com, per exemple, "la proliferació d'apartaments d'ús turístic, la substitució del comerç local per franquícies o el buidatge de finques senceres per a ser destinades al negoci turístic, entre altres".

La manifestació ha començat a les 11:00 hores i ha fet un recorregut pels diferents casos detectats des del carrer de la Guatla, lloc on es planifica la construcció del macrohotel. L'itinerari ha continuat pel carrer de Fra Pere Vives, carrer de la Visitació, plaça de Sant Pere Nolasc i carrer de Sagunt.

Protesta al barri de la Saïdia contra un macrocomplex hoteler
Protesta al barri de la Saïdia contra un macrocomplex hoteler / Sònia Silvestre

Amb aquesta acció, fruit de diverses assemblees veïnals multitudinàries, es pretén "evidenciar l'oposició davant aquest complex hoteler" i denunciar la "proliferació d'altres projectes en el districte destinats a l'augment de negocis que intensifiquen la gentrificació i turistificació dels barris".

També et pot interessar

stats