Concentració al centre de València per a parar l'expulsió de 16 famílies de dos edificis on es projecten apartaments turístics

L' Ajuntament de València ha anunciat una moratòria per a impedir que els apartaments turístics ocupen edificis sencers, com es el cas del carrer del Túria.

Un moment de la concentració aquest dissabte al carrer Turia
Un moment de la concentració aquest dissabte al carrer Turia / À Punt NTC
Fran Martínez
27 de març 2021 - 13:10

Desenes de persones de diversos col·lectius s’han concentrat aquest dissabte davant de dos edificis de vivendes del carrer del Túria de la ciutat de València. Són habitatges on viuen inquilins de renda antiga, alguns d'ells des de fa vora 50 anys, i ara la venda de la finca per a fer un hotel amenaça de deixar-los sense la llar on han construït les seues vides.

L'Ajuntament de València ja ha anunciat una moratòria per a impedir que apartaments turístics ocupen edificis sencers. Una mesura que ja estava en vigor per al centre històric i que ara es pretén ampliar als 37 barris de la ciutat. 

Són 16 famílies, una escoleta i un restaurant 

La concentració d'aquest matí ha estat organitzada pels col·lectius Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Veïnat en Perill d’Extinció i EntreBarris, amb l’objectiu de defendre el veïnat del carrer del Túria, concretament 16 famílies, una escoleta i un restaurant que fa dècades que fan barri al carrer del Túria, que queda justament a la part de darrere dels jardins del Botànic.

Segons ha explicat a À Punt el veïnat, tot i que la promotora els ha oferit diners i habitatges alternatius, lluitaran per conservar les cases. "Estem sent expulsats per a vendre els edificis, convertir-los en apartaments turístics i especular amb la nostra ciutat’’, asseguren en un manifest.  

Amb el lema "Fem fora el capital dels nostres barris", els veïns i veïnes exigeixen als actuals propietaris "la renovació dels contractes de lloguer durant cinc anys i a un preu just i assequible". A més a més, demanen a les administracions que preguen partit i aturen l’expulsió del veïnat i la conversió dels edificis en negocis turístics. Que aturen la gentrificació i la turistificació. "És el seu deure", diu el veïnat. 

Aquests residents afectats reivindiquen el valor social d’un veïnat i d’uns comerços que fan comunitat al barri des de fa quatre dècades. Tant el veïnat com les plataformes donen suport a l’actual campanya per una llei que garantisca el dret a l'habitatge. ‘’No deixarem que ens expulsen de les nostres cases i del nostre barri. No permetrem que ningú especule amb la nostra ciutat i amb les nostres vides’’.

També et pot interessar

stats