16 famílies del centre de València denuncien pressions per a deixar les cases on volen fer apartaments turístics

Les dues finques en què viuen de lloguer pertanyen ara a un grup francés que les vol reconvertir.

VÍDEO | 16 famílies del centre de València denuncien pressions per a deixar les cases on volen fer apartaments turístics

Les 16 famílies que viuen llogades en aquests dos edificis del centre de València denuncien que estan rebent pressions per a abandonar les vivendes en les quals algunes fa dècades que hi viuen.

Tot va començar fa uns mesos quan els informaren que havien de deixar els edificis, de huit vivendes cadascun, per a fer unes reformes, però la realitat és que els hereus de l'antiga propietària d'aquestes finques les havien posades a la venda.

Quan ho descobriren s'oferiren a comprar els edificis, però ja era massa tard: els propietaris havien decidit vendre les seues cases a un fons francés que ara planeja reconvertir-les en 32 apartaments turístics.

En aquestes dues finques, situades al cèntric carrer de Túria de València, hi ha moltes persones que hi viuen des de fa dècades, com Miguel i Paquita, de 90 i 87 anys, fa 50 anys que viuen en la que consideren sa casa. El seu contracte és de renda antiga, 150 euros, per això l'empresa ha intentat fer-los fora oferint-los una quantitat amb la qual no poden pagar-se un altre lloguer i també espantant-los.

A més, hi ha una escola infantil en els baixos des de fa més de 40 anys que el 30 de juny haurà d'abandonar les instal·lacions.

El veïnat veu difícil que puguen conservar les seues cases i denuncien que, si l'administració no fa res per a impedir-ho, pel carrer de Túria passaran més turistes que gent del barri.

També et pot interessar

stats