Papi Robles sobre el bo viatge: “No és possible que els diners públics es gasten en hotels de cinc estreles i factures de 3.000 euros”

Compromís demanarà que en futures edicions es tinga en compte les rendes dels beneficiaris que s’acullen als descomptes

Una dona guaita des del balcó d'un hotel de Calp
Una dona guaita des del balcó d'un hotel de Calp / À Punt NTC

Els pròxims bons viatge de la Generalitat poden estar fora de l’abast per a aquells que més guanyen, per a les rendes més altes. Almenys així ho vol Compromís, una de les tres formacions que sostenen el Consell, i que considera que no es poden destinar diners públics a propostes turístiques d'alt import, per això proposa que aquestes ajudes es concedisquen a ciutadans amb unes rendes determinades, per davall d’unes rendes concretes.

“No és possible que es facen inversions de diners públics en hotels de cinc estreles, en estades de quatre o cinc dies, i factures de 2.000 o 3.000 euros”, afirmava la síndica de Compromís, Papi Robles.

Per aquest motiu, la formació taronja demanarà als seus socis de govern que en futures edicions només puguen optar a aquestes ajudes, pensades per a revitalitzar el sector turístic valencià després de la crisi oberta per la pandèmia, ciutadans amb unes rendes determinades.

Aquesta ajuda, implantada el 2021 cobreix fins al 60% dels serveis turístics, amb un màxim de 600 euros, sempre que es contracten cinc pernoctacions o més fora de la temporada alta. Fins ara, l’únic requisit per a beneficiar-se d’aquesta ajuda és estar empadronat en la Comunitat Valenciana i complir els terminis establerts per a gastar el bo.

Aquesta subvenció es pot emprar en allotjaments, serveis que ofereixen els hotels —com spa o menjar— o altres serveis turístics, com ara visites guiades o activitats d’aventura, on l’ajuda cobreix fins a un màxim del 60% de la despesa en el cas dels allotjaments de cinc nits o més.

“Sempre hem pensat que els diners públics han d’anar als que més ho necessiten. S’ha de mirar quines rendes el gaudeixen”, apuntava Papi Robles. En aquest sentit, indicava que no té sentit que una ajuda que es va establir per a recuperar el sector turístic, estiga beneficiant-se gent amb possibilitats econòmiques per a pagar-se les vacances.

S’ha de donar resposta a la necessitat del sector turístic, però s’ha de mirar en què s’estan gastant els diners Papi Robles - Síndica de Compromís

“S’ha de donar resposta a la necessitat que havia sorgit, la del sector turístic, però s’ha de mirar en què s’estan gastant els diners”, advertia. Per això, assegura que Compromís ja té “algunes qüestions baremades sobre els nivells de renda”. “Hem de mirar on s’estan gastant els diners”, afegia.

La iniciativa ha tingut una acollida entre la ciutadania. De fet, s'han esgotat els fons previstos en totes les edicions i, fins i tot les primeres edicions, la ràpida resposta dels usuaris va col·lapsar el portal on se sol·licitava.

També et pot interessar

stats