València, Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022

El jurat ha valorat l’aposta de fomentar el desenvolupament d’un turisme “innovador, sostenible i inclusiu”

Imatge d'arxiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Imatge d'arxiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València / Europa Press

La ciutat de València ha sigut nomenada aquest dimarts Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022, juntament amb Bordeus (França). Al llarg de l'any que ve es produirà un vídeo promocional, una gran escultura amb una etiqueta que s'instal·larà en un lloc destacat i diverses activitats de promoció i visibilitat en l'àmbit de la Unió Europea.

La candidatura de la ciutat l'ha seleccionada un jurat de la Comissió Europea, especialitzat en accessibilitat, sostenibilitat, digitalització, patrimoni cultural i creativitat.

L'aposta de València per desenvolupar projectes que promouen el turisme intel·ligent i per posar en xarxa i fomentar el desenvolupament del turisme “innovador, sostenible i inclusiu”, han fet que el jurat es decantara per la ciutat, segons ha informat Visit València en un comunicat.

A aquesta iniciativa, promoguda per la Unió Europea, s'han presentat un total de 30 candidatures de 16 països diferents. Ha competit contra ciutats com Bordeus (França), Copenhaguen (Dinamarca), Dublín (Irlanda), Florència (Itàlia), Ljubljana (Eslovènia) i Palma (Espanya).

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, Emiliano García, s'ha mostrat molt satisfet i ha afirmat que aquesta distinció de la UE "suposa un reconeixement al treball en matèria de sostenibilitat que està desenvolupant la ciutat”. "València s'està posicionant com una destinació turística cosmopolita, intel·ligent i sostenible, al nivell de les grans ciutats turístiques i capitals europees”, ha remarcat.

Turisme de baixes emissions i accessible

València ha desenvolupat una estratègia turística sobre el pilar de la sostenibilitat, amb projectes que permeten desenvolupar els ODS (objectius de desenvolupament sostenible), com l'auditoria de la petjada de carboni de l'activitat turística, i el seu corresponent pla per a la reducció i compensació amb l'objectiu d'aconseguir la neutralitat en carboni del turisme en 2025.

En matèria d'accessibilitat, es destaquen els esforços realitzats per a incrementar l'espai dedicat al vianant, els més de 156 km de carril bici i l'impuls d'instal·lacions amb equipament especial i eliminació de barreres arquitectòniques, així com els projectes desenvolupats per a adaptar l'oferta turística a persones amb mobilitat reduïda.

També et pot interessar

stats