Els partits polítics demanen noves mesures davant l'augment d'assetjament escolar

La pandèmia ha agreujat aquest problema i ha disparat les xifres de víctimes

Un xiquet acorralat

L'assetjament escolar s'ha disparat després de la pandèmia i és molt superior al que diuen les dades de denúncies. Són les conclusions de la comissió de les Corts, en la qual han participat al voltant de quaranta experts i expertes, que reclamen mesures urgents per a detectar aquest greu problema. 

Els partits polítics es pronuncien davant d’una problemàtica de gran importància social. El PSPV mostra la seua preocupació: “les dades que existeixen no reflecteixen la realitat”. A Compromís afirmen que “no tots els casos arriben a denunciar-se” i Unides Podem incideix en actuar amb anticipació: “cal detectar-los de forma precoç”.

La pandèmia ha agreujat l’assetjament escolar, i ha disparat les xifres de les víctimes. Els experts calculen que el ciberassetjament ha crescut un 50% i en molts casos amb conseqüències terribles. “Per assetjament escolar els suïcidis s’han incrementat al voltant del 34-40%” critica el PP.  Tots els grups estan d'acord que cal millorar la detecció. Saber quan un xiquet o una xiqueta estan patint assetjament i donar ferramentes al professorat, als pares i mares i també a les víctimes.

Mercedes Ventura, de Ciutadans, proposa “avaluacions trimestrals per a conéixer la situació de les aules pel que fa a la violència i assetjament escolar”. És una de les propostes que estan estudiant-se. Reforçar la presència d'orientadors als centres n'és una altra. Els grups a les Corts busquen ara un dictamen de consens per a millorar la lluita contra aquest infern que pateixen centenars de menors. 

També et pot interessar

stats