Ribó rebutja les "curses fiscals" entre comunitats i aposta per enfortir l'estat del benestar

L'alcalde de València ha participat aquest dissabte a Madrid en la jornada "La ciutat de les ciutats. L'Ajuntament al teu barri", organitzada per Més Madrid

L'alcalde de València, Joan Ribó, amb Rita Maestre i Iñigo Errejón, aquest dissabte a Madrid
L'alcalde de València, Joan Ribó, amb Rita Maestre i Iñigo Errejón aquest dissabte a Madrid / Ajuntament de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha rebutjat aquest dissabte les "curses fiscals" entre comunitats autònomes i partits polítics i s'ha mostrat partidari d'"enfortir l'estat de benestar" enfront de "baixar a fiscalitat". "Algunes comunitats s'han dedicat a pensar en els elefants de la dreta", ha assegurat a Madrid, on ha participat en la jornada "La ciutat de les ciutats. L'Ajuntament al teu barri", organitzada per Més Madrid.

Ribó ha posat com a exemple la gestió que des de l'Ajuntament de València es va realitzar durant la crisi de la covid, quan "es van destinar ajudes per als col·lectius més vulnerables i per als sectors econòmics més afectats com ara el comerç, l'hoteleria o les Falles".

"Aquesta gestió ha donat resultats en l'eixida de la crisi d'una manera més justa protegint les persones", ha expressat Ribó, al mateix temps que ha destacat que en poc temps la ciutat "ha recuperat els nivells de creació de treball i dinamització econòmica previs a la pandèmia, fins i tot amb unes xifres més baixes d'atur".

Ribó ha defensat a Madrid el model de ciutat que s'està impulsant a València: "sostenible, amable i saludable". En concret, ha exposat el projecte de "Ciutat de 15 minuts" per a "millorar la vida del veïnat de tots els barris i pobles, dotant-los de més serveis públics, renaturalitzant i recuperant espai públic per a les persones i dinamitzant el comerç de proximitat".

També ha explicat el desenvolupament dels pressupostos participatius, que han "evolucionat" amb la idea de destinar inversions als barris menys poblats o amb mancances de serveis.

També et pot interessar

stats