El PSOE celebra a València l’acte més important de la precampanya

L’acte més important de la precampanya serà clausurat aquest diumenge per Pedro Sánchez a la Ciutat de les Arts i les Ciències

Sandra Gómez, Maria Jesús Montero, Zapatero i Puig, aquest dissabte  València
Sandra Gómez, Maria Jesús Montero, Zapatero i Puig, aquest dissabte València / PSPV-PSOE

El PSOE celebra aquest cap de setmana a València la seua conferència municipal, l'acte més important de la precampanya, que comptarà amb la presència del president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, en qualitat d’amfitrió d'un esdeveniment que clausurarà diumenge el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez.

L'acte, que té lloc a la Ciutat de les Arts i les Ciències, limitarà els debats a l'àmbit local amb una àmplia representació d’alcaldes, regidors i candidats a alcaldies, per la qual cosa no està prevista l'assistència de barons socialistes, oferint una imatge parcial del partit. Amb tot, el responsable de política municipal del PSOE, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, ha assegurat que es tracta de "la trobada més important dels socialistes entre congressos".

Zapatero i l’alcaldessa de París, convidats destacats 

L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero i l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, seran els dos convidats destacats en aquesta conferència municipal. En concret, Rodríguez Zapatero participarà en la inauguració d’aquest dissabte, prevista per a les 10:30 hores, al costat de la ministra d'Hisenda i subsecretària general del PSOE, María Jesús Montero, i l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco.

L'alcaldessa de París, per la seua banda, intervindrà a la vesprada en una xarrada titulada ''Dona i poder local'', moderada per la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez.

Al llarg de la jornada hi haurà tres taules redones més en obert sobre bones pràctiques als municipis, una d'elles sobre l'agenda 2030, moderada pel candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i en la qual participarà, entre altres, la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

A més, també hi haurà quatre comissions a porta tancada sobre polítiques socials, sostenibilitat, ciutats intel·ligents i polítiques de gènere, les conclusions de les quals es debatran diumenge al matí en una taula moderada per la candidata a Las Palmas de Gran Canaria i exministra de Sanitat, Carolina Darias.

Tot seguit, diumenge al migdia, Pedro Sánchez clausurarà la convenció al costat de Ximo Puig i la vicealcaldessa i candidata a l'alcaldia de València, Sandra Gómez.

A banda de les alcaldables per València i Castelló de la Plana, la presència valenciana comptarà també amb Rubén Alfaro i Carlos González Serna, alcaldes d’Elda (Vinalopó Mitjà) i Elx (Baix Vinalopó), respectivament, i candidats a la reelecció.

També et pot interessar

stats