Pedro Sánchez presenta a València els candidats socialistes a les grans ciutats

Ximo Puig i Sandra Gómez participen aquest dissabte en el primer gran acte de precampanya del PSOE a la Ciutat de les Arts i les Ciències

La vicealcaldessa de València i candidata a l'alcaldia, Sandra Gómez, amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i del PSPV-PSOE, Ximo Puig
La vicealcaldessa de València i candidata a l'alcaldia, Sandra Gómez, amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i del PSPV-PSOE, Ximo Puig / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, dona el tret d’eixida a la precampanya del PSOE aquest dissabte a València amb la presentació dels candidats a les grans ciutats. L'acte té lloc dos dies abans que el Tribunal Constitucional decidisca sobre la tramitació parlamentària de la reforma del Codi Penal.

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i la vicealcaldessa de València i candidata a l'alcaldia, Sandra Gómez, també intervindran en un acte que s’avança a la resta dels partits que encara no han comunicat la relació completa dels seus candidats per a les municipals.

A l'acte, que tindrà lloc a les 11:00 hores a la Ciutat de les Arts i les Ciències, acudiran els candidats socialistes de les ciutats de més de 50.000 habitants. Entre altres, intervindran les ministres Reyes Maroto i Carolina Darias, candidates a les alcaldies de Madrid i de Las Palmas de Gran Canaria, respectivament, i el cap de llista del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, les altres grans apostes de Sánchez per a les municipals.

Aquest llançament de precampanya té lloc dos dies abans que el Tribunal Constitucional decidisca aquest dilluns en un ple extraordinari si paralitza la tramitació parlamentària dels canvis en el Poder Judicial i en l’alt tribunal que el dijous va aprovar el Congrés dels Diputats a través d'esmenes a la reforma del Codi Penal.

Un assumpte que preocupa l’esquerra per l'amenaça que asseguren que suposa per a la separació de poders i que el mateix Sánchez ha vinculat a un "complot" del PP i Vox per a "emmordassar" el legislatiu.

L'acte de València coincideix amb un moment de fricció amb els seus socis en el govern de coalició, Unides Podem, per assumptes com el projecte de llei de benestar animal, que podria no arribar a aprovar-se per les discrepàncies a compte dels gossos de caça. 

Per a superar aquesta crisi, els socialistes aspiren a desbloquejar altres lleis pendents d'aprovació sobre les quals sí que és factible l'acord, com la d'habitatge, amb la intenció de centrar-se l'any electoral a vendre la gestió de Sánchez en matèria social i econòmica.

També et pot interessar

stats