Sánchez: “Estem en un intent de la dreta política i judicial d’atropellar la democràcia”

El president del govern espanyol assegura que s’ha urdit un “complot” per a intentar “emmordassar” el Congrés 

El president del govern espanyo, Pedro Sánchez, en declaracions davant dels mitjans
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en declaracions davant dels mitjans / Pool

“Estem en un intent de la dreta política i judicial, encoratjada a més per la dreta mediàtica, d’atropellar la democràcia”. Així de contundent s’ha pronunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre el recurs del Partit Popular perquè el Tribunal Constitucional paralitzara la tramitació parlamentària de la reforma del Codi Penal que inclou la modificació de les lleis del Consell General del Poder Judicial i del mateix alt tribunal.

Sánchez ha fet aquestes declaracions des de Brussel·les, on ha participat en la cimera dels líders de la Unió Europea i del sud-est asiàtic agrupats en l'Asean i en l'últim Consell Europeu de l'any.

En aquest sentit, el cap de l’executiu ha insistit en el fet que la dreta i la ultradreta, en referència al PP i Vox, han ordit un “complot” per a intentar “emmordassar” el Congrés, però ha assegurat que "la democràcia i la Constitució prevaldran" contra aquestes actituds. “Han sigut capaços de segrestar la Constitució els últims anys i han intentat bloquejar el Parlament en una votació aquest dijous”, ha dit.

El president també ha qüestionat els terminis en què s’ha pronunciat l’Alt Tribunal: “El PP presenta un recurs i, de manera immediata i per primera vegada en quaranta anys, el Tribunal Constitucional convoca un ple amb caràcter d’urgència i trasllada a un segon ple el recurs per a dilluns que ve. Crec que està tot dit”. 

Sánchez ha retret també al PP i Vox que "no tot val" en política i que no poden qualificar d’il·legítim el govern espanyol. Per això ha reclamat que respecten el resultat de les urnes després de les últimes eleccions generals. A més, ha acusat totes dues formacions de no oferir "cap projecte" més enllà dels insults.  

També et pot interessar

stats