La fiscal del cas Marta Calvo: "L'acusat és un exemple de maldat pura. Tinc claríssim que hi ha més víctimes"

Socorro Zaragozá i les acusacions particulars consideren provades totes les acusacions contra Palma i el fet que no va desmembrar el cos de Calvo

L'acusat, Jorge Ignacio Palma (esquerra), escolta impertèrrit el relat de la fiscal Socorro Zaragozá (dreta)
L'acusat, Jorge Ignacio Palma (esquerra), escolta impertèrrit el relat de la fiscal Socorro Zaragozá (dreta) / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de juliol 2022 - 12:42 Actualitzat: 12 de juliol 2022 - 10:34

Socorro Zaragozá, la fiscal del judici contra Jorge Ignacio Palma, ha exposat l'informe de conclusions sobre els fets provats contra l'acusat de matar Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas i atemptar contra la vida de set dones més. La informació es presenta per a la deliberació del tribunal popular, que emetrà el veredicte els pròxims dies.

"És un cas de perversió, maldat i sadisme", ha explicat la representant del ministeri públic, que considera provades totes les acusacions contra Palma i el seu modus operandi: la introducció no consentida de cocaïna als genitals per a anul·lar la voluntat de les víctimes. "No només volia tindre relacions sexuals, volia sotmetre les xiques col·locant-les la droga", ha explicat.

Zaragozá ha confirmat una per una les acusacions contra Palma en els tres homicidis que li imputen, i ha destacat l'extrema vulnerabilitat de les víctimes per la condició de prostitutes, "un blanc molt fàcil per als jocs sexuals de l'acusat". "Tinc claríssim que hi ha més víctimes, ha manifestat la fiscal, que ha rememorat el "pànic" que han tingut les supervivents per a denunciar i declarar contra l'acusat.

Sobre els fets provats, la fiscal i les acusacions han recordat que l'incriminen els testimonis i les càmeres de vídeo en la mort d'Arliene Ramos, l'ADN en el de Lady Marcela -s'ha trobat a les ungles i en el rostre de la víctima- i l'autoconfessió, el seguiment del mòbil, les anàlisis dels pèrits, una lentilla, una taca de sang al pantaló i diverses incongruències en el relat, en el cas de Marta Calvo. Entre les contradiccions que el posen contra les cordes, han destacat les mentides sobre l'addicció a la cocaïna -que les proves toxicològiques han descartat- o el fet que s'haja confós en les declaracions policial i judicial respecte de la cama per on, presumptament, va començar el desmembrament de Calvo.

Ens enfrontem a un depredador sexual amb totes les lletres, una persona mala, molt roïna

"Ens enfrontem a un depredador sexual amb totes les lletres, una persona mala, molt roïna", ha assegurat sobre Palma, a qui acusa de mentir de manera continuada per a fer-se la víctima. En aquest sentit, ha recordat al jurat popular que l'imputat no ha demostrat cap detall del seu relat exculpatori, fins al punt que ha posat en dubte la seua història familiar, com el fet de tindre una filla. "No ens poden fer idiotes. Les coses que es diuen cal provar-les. I si no, no existeixen".

La fiscal dona per provat que Palma va mentir sobre el desmembrament de Marta Calvo perquè "no hi ha cap prova o dada, ni una sola dada objectiva que ho acredite", com han explicat els diferents pèrits durant la vista oral, que no han trobat proves d'aquest fet, ni en el bany en què suposadament va dur a terme l'esquarterament, ni el cotxe en què diu haver traslladat les restes, ni en els abocadors on haurien d'haver arribat. "No va desmembrar el cos de Marta, no és veritat. Va muntar una història perquè sé li havien mort dues ja, però cap a casa. I què va canviar? Que l'endemà venia sa mare de visita", ha destacat.

"Tenim un exemple de maldat pura, d'una persona satisfeta de causar mal, i que no vol dir on està el cadàver de Marta, tot i que s'ha demostrat que no la va desmembrar, impedient a la família que tinga un lloc per a soterrar-la", ha insistit sobre l'acusat.

No va desmembrar el cos de Marta, no és veritat. Va muntar una història perquè sé li havien mort dues dones, però cap a casa

Pilar Jové, l'advocada de la mare de Marta Calvo, Marisol Burón, ha compartit la impressió que l'advocat no confessarà mai el parador real del cadàver per a protegir-se. “Només ens cap la idea que quan va desaparéixer estava amagant el cadàver de Marta però ni ha dit on està ni el dirà (...) ens temem que es portarà el secret a la tomba”, s'ha lamentat.

L'advocada de la mare de Marta Calvo creu que ha quedat provat que "aquest senyor és un assassí en sèrie" i el fet que no té una finalitat sexual, perquè "al darrere de la seua fantasia sexual hi ha un ànim homicida" contra les seues víctimes, "que són perfectes perquè es dediquen a la prostitució, són més vulnerables i no els creuran si denuncien". En aquest sentit, ha recordat la manera en què l'acusat va negar haver comés abusos sexuals durant la seua declaració. "Va dir que a una prostituta se li pot violar perquè el consentiment [sexual] està implícit, aquest és el valor que li dona a les dones" ha recordat.

Tan Jové com Zaragozá s'han mostrat especialment molestes amb el fet que Palma es presentara com a víctima en la seua declaració, fins al punt d'emocionar-se i plorar, la qual cosa l'advocada de Marta considera "una posada en escena". Per a desmuntar aquesta imatge han recordat l'informe psiquiàtric que el defineix com una persona antisocial, histriònica, narcisista i altament desconfiada, que no té càrrega emocional [respecte de la família] ni ha mostrat cap empatia durant les parts més macabres del seu relat. A partir d'aquest dibuix de la personalitat que feren els forenses i de les suposades mentides i contradiccions de l'acusat, conclouen que no en té cap remordiment pels crims que se li atribueixen. "Què sent Palma? Res, res de cadascun dels fets", ha argumentat la representant del ministeri públic.

Aquest senyor és un assassí en sèrie. Al darrere de la fantasia sexual hi ha un ànim homicida

"No hi ha dubte, no es preocupen. No estem davant un home innocent. Si ix lliure continuarà matant" ha apuntat al jurat popular, en el seu torn, l'advocada del pare de Calvo, Candela Estévez, que ha advertit dels intents de Palma de manipular el jurat i els forenses i la tendència d'aquest a mentir per a autojustificar-se, arribant a negar cap relació amb Lady Marcela tot i la troballa del seu ADN al cadàver de la víctima. La lletrada ha repassat les nombroses coincidències en les denúncies de les supervivents que apunten a un patró comú com a base per a explicar les imputacions que li fa: considera que hi ha una agreujant de gènere, per l'elecció de dones prostituïdes com a víctimes per a beneficiar-se de la seua vulnerabilitat, i un altre de "traïdoria sorpresiva" en què s'empara per a elevar la petició de pena d'homicidi a la d'assassinat, per l'ús que suposadament feia Palma de cocaïna de gran puresa per a anul·lar-les la voluntat i que no podien sospitar.

No hi ha dubte, no es preocupen. No estem davant un home innocent. Si ix lliure continuarà matant

La sessió continua aquest dimarts amb la intervenció dels advocats de les supervivents de les suposades pràctiques sexuals de Palma, Vicente Escribano i Juan Carlos Navarro, que es va haver de retirar del juí temporalment per motius de salut. Dimecres intervindrà la lletrada de la defensa, María Herrera, que desplegarà els arguments en què sustenta la petició d'absolució, i l'acusat tindrà l'oportunitat de tornar a explicar-se en el torn d'última paraula.

La Fiscalia demana 120 anys de presó contra Palma, deu anys menys que el que requeria inicialment, després de retirar-se una de les víctimes com a acusació, que no va voler declarar en el judici. Li atribueix tres delictes d'homicidi i deu abusos sexuals. Les acusacions particulars eleven la petició de pena a la de presó permanent revisable en contrast amb la defensa, que reclama la lliure absolució.

També et pot interessar

stats