La Guàrdia Civil desmunta la versió de Palma: "És impossible netejar-ho tot després d'un esquarterament"

Els especialistes que han prestat declaració aquest dimecres en el juí han assegurat que sempre queden restes als escenaris

Jorge Ignacio Palma durant el juí
Jorge Ignacio Palma durant el juí / Efe, Biel Aliño

Els especialistes en escenes del crim de la Guàrdia Civil que van inspeccionar la casa de la localitat de Manuel en la qual va desaparéixer la jove valenciana Marta Calvo han assegurat aquest dimecres en el juí contra el sospitós del crim, Jorge Ignacio Palma, que "és impossible netejar tot després d'un esquarterament", posant en dubte així la versió del processat.

"Els últims anys he estat en cinc escenes de desmembraments, sempre hi queda alguna resta, és impossible netejar-ho tot, hi ha fluids que no es poden llevar i encara que els neteges a la vista, l'olor l'hauria captada el gos", ha explicat un dels especialistes de la Guàrdia Civil.

"En la coneguda com a operació Puzle jo vaig trobar restes d'esquarterament fins a cinc anys després en un pis de lloguer, per on va passar més gent", ha afegit.

Els testimonis han abundat en les versions que aquest dimarts van aportar dos el cap d'Homicidis de la Guàrdia Civil i un dels responsables de la investigació de la Unitat Central Operativa: l'habitatge estava impol·lut, amb una neteja, orde i disposició dels elements incompatible amb la situació d'esquarterament que havia descrit Palma.

En la vista que se celebra aquest dimecres en un tribunal amb jurat per la desaparició del cos de Marta Calvo i l'assassinat d'altres dues dones, la número 12, declaren únicament agents de la Guàrdia Civil que van participar tant en la inspecció de la casa, com en la dels vehicles del sospitós i en la recerca de les restes de Marta Calvo a l'abocador de Dosaigües.

"Es van remoure vora 16.800 metres cúbics de fem (35x80 metres i sis d'alt) des del desembre (2019) fins a l'agost (2020) en una operació en la qual van arribar a participar diàriament 22 agents de la Guàrdia Civil", han explicat els agents.

També et pot interessar

stats