La Policia va tardar set mesos a confirmar les empremtes de Palma en la primera escena del crim

Els investigadors van rebre l'informe sobre el pis d'Arliene Ramos al novembre, el mes en què es denuncia la desaparició de Marta Calvo

Juan Ignacio Palma durant la primera sessió del juí
Jorge Ignacio Palma acompanyat de la seua advocada durant la primera sessió del juí / Biel Aliño (Efe)

La cinquena sessió del juí contra Jorge Ignacio Palma s'ha centrat en l'escenari del crim i l'atestat policial sobre la mort d'Arliene Ramos, el primer dels tres assassinats que s'imputen a l'acusat, juntament amb els de Marta Calvo i Lady Marcela. El tribunal popular que jutja Palma per aquests presumptes homicidis consumats i uns altres huit en temptativa ha escoltat el testimoni de cinc agents: els responsables de custodiar l'habitació en què presumptament Ramos va ser intoxicada amb cocaïna, l'inspector de la Policia Científica que va liderar la recollida de les proves i l'agent que va elaborar l'informe sobre la mort de la dona al pis on exercia la prostitució.

Aquest últim ha explicat que la identificació de l'acusat, que va abandonar la casa i va deixar la víctima convulsionant a l'habitació, va ser possible gràcies a la imatge de les càmeres de seguretat del prostíbul i a l'informe que una agent de la Policia Local els va traslladar després de donar l'alto a Palma en un control policial el 9 d'abril, sis dies després de la mort a l'hospital de la dona. L'agent va declarar aquest dijous i va comunicar la retenció de l'individu a la Policia Nacional, ja que li va semblar sospitós i la descripció coincidia amb la de la persona que s'estava buscant per la mort d'Arliene. Tanmateix, en absència d'una orde de detenció i, ja que no es va personar cap agent del cos nacional de Policia, va haver de deixar que se n'anara. 

Set mesos per a confirmar les empremtes

"Ahí, en eixe control està la clau. La Policia Local va fer un informe, però no es va seguir per aquesta línia", lamentava aquest divendres l'advocada de la mare de Marta Calvo a les portes de la Ciutat de la Justícia en els minuts previs a l'inici de la nova sessió.

Tot i que les proves es van arreplegar unes hores després dels fets, a les acaballes de març, la confirmació definitiva sobre la identitat de Palma tardaria uns mesos més i no arribaria fins al novembre de 2019, quan els investigadors van rebre l'informe sobre les empremtes que es van recollir a la casa. A principis de novembre, precisament, és quan desapareix Marta Calvo.

El cap de la Policia Científica que va ordenar que es prengueren evidències ha explicat que s'hi arreplegaren set vestigis a l'habitació, entre elles un preservatiu usat. Ha detallat que a l'habitació veieren una copa mig plena d'un combinat amb alcohol, restes de cocaïna i un tub per a esnifar. Inicialment, van pensar en una mort accidental perquè "no hi havia sang, no semblava una escena violenta en principi". 

La seua intervenció i la de la resta d'agents que participaren en la custòdia de l'habitació fins a l'arribada de la Policia Científica per a l'arreplegada d'evidències ha versat en confirmar que l'escena del crim no va ser alterada i que es va mantindre la cadena de custòdia sobre les proves. 

S'incorpora el testimoni d'una amiga d'Arliene Ramos 

A l'inici de la sessió s'ha admés incorporar a les declaracions el testimoni de l'amiga d'Arliene Ramos que estava al pis en el moment dels fets, juntament amb la dona que va testificar aquest dijous. La dona, que no va poder ser localitzada durant la fase d'instrucció i viu a Barcelona, ha confirmat la seua voluntat de participar en el lletrat de l'acusació, Juan Carlos Navarro. Tot i les protestes de la defensa de Palma, la jutge ha validat el nou interrogatori, que considera una prova "pertinent i necessària".

També et pot interessar

stats