L'amiga d'Arliene, la primera presumpta víctima mortal de Palma: "Va convulsionar per última vegada als meus braços"

La companya de pis de la dona ha relatat com la va trobar convulsionant en una habitació, amb restes de cocaïna, després que Palma fugira del pis

Vídeo emés al juí, a que ha tingut accés À Punt, que acredita l'entrada i fugida de Palma del pis on exercia la prostitució Arliene Ramos

El tribunal popular que jutja Jorge Ignacio Palma ha escoltat aquest dijous el testimoni de la companya de pis d'Arliene Ramos, la primera de les presumptes víctimes mortals de l'acusat de matar Marta Calvo i Lady Marcela i la temptativa d'homicidi contra huit dones més.

La dona, que va obrir la porta a Palma del pis de València on la víctima exercia la prostitució amb altres xiques, ha descrit el temps que va passar l'acusat com "la pitjor hora de la seua vida". Els vora seixanta minuts que el processat va estar en l'habitació amb Arliene i que va acabar amb la víctima inconscient i amb convulsions en els braços de la testimoni, buscant un taxi per a portar-la a l'hospital mentre s'apagava la seua vida.

"Vull conéixer xiques a qui els agrade la festa blanca", va ser la carta de presentació de Palma a la testimoni aquell dia, en la matinada del 25 de març de 2019. Les càmeres de seguretat del pis van captar la imatge de l'acusat entrant i eixint corrents de la casa –es va deixar la porta oberta– un vídeo que hui s'ha emés en el juí.

Arliene Ramos, que es prostituïa amb el nom fals d'Elena, va acompanyar Palma a l'última habitació del pis. Quan estava a punt de complir-se l'hora va sentir la porta del carrer. Va cridar la víctima i veient que no responia, va acostar-se a veure què passava a l'habitació. Allí va trobar la dona nua, estesa, amb el cap penjat del llit, "com si li hagueren tallat el coll". Palma se n'havia anat de l'immoble sense avisar.

"Vaig cridar a una amiga. Estava convulsionant. No podia parlar. Jo li preguntava: ‘què t'ha fet?’", ha explicat entre plors. "Una altra xica i jo la tréiem. Anava nua. Tirava espuma i sang per la boca. Jo només volia salvar-la", ha explicat durant el relat de com van baixar la víctima al carrer per a buscar un taxi amb què portar-la a l'hospital. "Jo no sabia que estava morta ja. Però em vaig adonar al pati que ja estava morta" [...] L'última vegada que va convulsionar va ser a la porta del pati, als meus braços. Crec que ahí va morir Arliene”, ha dit.

Convulsionava. No podia parlar. Jo li preguntava: ‘què t'ha fet?'

La testimoni ha relatat que quan va acompanyar la Policia a l'habitació, hi van veure una copa plena de cocaïna i droga escampada per la taula. De la víctima ha recordat hui la sorpresa que li va causar el clítoris, molt inflamat. "Ara ja sé per què", ha dit la dona que, com les testimonis dels dies anteriors, ha insistit en el fet que quan un puter contracta una "festa blanca" es refereix a la possibilitat de consumir cocaïna i no a introduir-la en els genitals.

La dona també ha relatat com, davant la negativa d'un taxi a emportar-se-la, finalment una ambulància va traslladar la xica a un hospital.

Va ingressar en coma a l'hospital

La metgessa que va atendre a la víctima a urgències de l'Hospital Clínic ha declarat que el cor de la víctima batejava molt dèbilment, en nivells de parada cardiorespiratòria i que el personal del SAMUR va aconseguir mantindre-la amb vida fins a l'hospital, on va entrar en coma i va patir una segona parada cardiorespiratòria. Les mostres d'orina van donar positiu per cocaïna i negatiu en la resta de tòxics, ha explicat la doctora, que ha confirmat que la sobredosi de cocaïna pot causar convulsions com les que s'han descrit en el juí.

El relat dels testimonis ha alterat l'habitual impassibilitat de l'acusat, que ha passat de prendre notes a negar amb el cap i alçar les mans.

Vaig immobilitzar Palma [en un control de carretera], però era de nit i ningú [de la Policia Nacional] hi va vindre

Un metge de la Unitat de Cures Intensives del Clínic ha detallat el tractament i les analítiques que es feren a la dona fins a la seua mort, nou dies després de l'ingrés, el tres d'abril, i la donació dels seus òrgans que va autoritzar la germana de la víctima, que es va desplaçar des del Brasil. 

El següent que ha declarat ha sigut un dels policies locals que va atendre Arliene fins a l'arribada de l'ambulància: "Estava mig nua i convulsionant, l'assistia una amiga", ha rememorat al tribunal. L'agent, que va ser el primer a entrar a l'habitació, ha confirmat la troballa de cocaïna en una copa i damunt d'una taula, en coherència amb el relat de la primera testimoni. Ell i el seu company, que ha testificat després, han assegurat que van custodiar l'habitació perquè no entrara ningú fins a l'arribada dels investigadors.

La sort de Palma: va evitar la detenció en un control de carretera

Dies després, el 9 d'abril, Jorge Ignacio Palma va ser identificat en un control rutinari de carretera. Va explicar que no tenia passaport per estar en llibertat provisional. Portava tres telèfons mòbils i set mil euros —que va justificar com la recaptació del restaurant on deia que treballava— i estava visiblement nerviós. Una agent de la Policia Local va pensar que els seus trets coincidien amb els de la persona que es buscava per la mort d'Arliene, però finalment el van deixar anar-se'n, després de demanar infructuosament suport a la Policia Nacional. "Vaig immobilitzar el seu vehicle. Era de nit i ningú hi va vindre", ha detallat l'agent davant del tribunal. La versió l'ha confirmada un dels companys del control que ha dit que després del servei l'altra agent va redactar un informe i el va remetre a la Policia Nacional perquè el compararen amb la persona que buscaven per la mort d'Arliene.

També et pot interessar

stats