Els forenses indiquen que Lady Marcela Vargas va ser asfixiada a més de rebre una dosi letal de cocaïna

La Policia Científica confirma la presència d'ADN de l'acusat, Jorge Ignacio Palma, en sis dits de la víctima

L'acusat, Juan Ignacio Palma, parla amb l'advocada durant la primera sessió del juí
L'acusat, Jorge Ignacio Palma, parla amb l'advocada durant la primera sessió del juí / À Punt NTC

Lady Marcela Vargas va patir una intoxicació letal de cocaïna, però el seu cadàver també presenta indicis d'haver sigut asfixiada. Així ho han manifestat els forenses que van fer l'autòpsia a la segona presumpta víctima mortal de Jorge Ignacio Palma, una dona colombiana de 26 anys amb qui va tindre un encontre sexual en un pis de València, al juny de 2019.

El cos presentava una hemorràgia interna als músculs del coll i un edema pulmonar, que són lesions compatibles amb una asfíxia. La víctima tenia també unes marques d'ungles de pressió a les galtes -que han descartat que es produïra durant les convulsions de la dona- i ferides compatibles amb una forta pressió al braç, resultat d'una subjecció.

Aquestes lesions i senyals fan pensar els forenses que la víctima també va ser asfixiada, si bé es va estipular com a causa de la mort la intoxicació de cocaïna, atesa l'altíssima concentració d'estupefaent trobada al cos, de 9,31 mil·ligrams per litre de sang. Els autors de l'autòpsia han descartat un consum voluntari, ja que asseguren que només han vist aquestes sobredosis en el cadàver de mules a qui se'ls ha trencat per accident els paquets de droga que transporten al cos. De l'anàlisi del cadàver de Vargas conclouen que només va poder ser intoxicada per la mucosa vaginal o anal, precisament la tècnica que suposadament emprava l'acusat amb les seues víctimes.

El testimoni dels forenses i l'autòpsia apunten al fet que Lady Marcela estaria indefensa, sota els efectes de la cocaïna, en el moment de ser asfixiada, la qual cosa obri la porta a aplicar l'agreujant de traïdoria i tipificar l'homicidi com un assassinat.

L'ADN de Palma, al cos de la víctima

Els vestigis arreplegats en l'escena del crim confirmen la presència de Palma. S'ha localitzat ADN de l'acusat en sis dits el braç i el coll de la víctima, a més en el paviment del lavabo, segons ha declarat l'agent de la Policia Científica que va analitzar les proves biològiques. Els inspectors també han identificat ADN d'una persona desconeguda en l'habitació, en menys punts, i de la mateixa Lady Marcela.

En la sessió d'aquest dimecres també ha declarat l'experta de la Guàrdia Civil que ha relacionat l'acusat amb les víctimes a partir del seguiment dels seus sis telèfons. Un d'ells és un terminal encriptat, segons ha destacat, com els que gasten organitzacions criminals dedicades al narcotràfic (l'acusat ha sigut condemnat per tràfic de dogues). Del rastreig dels números s'ha pogut comprovar com Palma va portar a la localitat Manuel moltes de les xiques amb què contractava serveis sexuals. Sobre la fiabilitat d'aquestes proves ha assegurat que són "dades tècniques" i per això "no hi ha cap marge d'error".

L'agent també ha destacat que, excepcionalment, Palma va contactar amb una d'elles mitjançat un correu electrònic en què figurava el nom i cognom de l'acusat.

També et pot interessar

stats