Un informe considera un depredador letal el presumpte assassí de Marta Calvo

Els autors conclouen que Jorge Ignacio Palma és un assassí serial a qui el defineix la compulsió per matar

Jorge Ignacio Palma, l'assassí confés de Marta Calvo, amb la Guàrdia Civil
Jorge Ignacio Palma, l'assassí confés de Marta Calvo, amb la Guàrdia Civil / À Punt NTC

El principal sospitós de la mort de Marta Calvo és un assassí en sèrie o depredador letal definit per la compulsió per matar, un homicida sexual sàdic per a qui el que li és fonamental és l'obtenció total del domini i control sobre l'altra persona.

Així ho indica un informe criminològic pericial elaborat per Vicente Garrido, doctor en Psicologia i criminòleg, i pel detectiu privat Juan de Dios Vargas Ramos, sol·licitat pel lletrat valencià Juan Carlos Navarro, que exerceix l'acusació particular en nom de dues de les tres víctimes mortals de Jorge Ignacio Palma i de set de les huit supervivents.

A través d'entrevistes personals a sis dones amb les quals l'acusat va mantindre relacions sexuals mitjançant pagament, l’informe desgrana la manera d'actuar del sospitós de la mort de Marta Calvo.

Segons el parer dels autors, l'acusat selecciona dones prostituïdes perquè són vulnerables, ja que són més difícils de rastrejar i compten amb menys suport social en cas de defunció o desaparició.

Els esdeveniments investigats, afirmen, adquireixen la finalitat d'homicidis sexuals, on la fi última és obtindre una satisfacció sàdica de naturalesa sexual: contemplar l'agonia de la víctima causada per la intoxicació de la droga.

El que és fonamental en l'homicidi sexual sàdic és l'obtenció total del domini i control sobre l'altra persona, afirmen.

Segons asseguren en l’informe, es tracta d’un assassí serial, caracteritzat per la recerca criminològica com a depredador letal i al qual el defineix la compulsió per matar.

En el cas de Marta Calvo, desapareguda en 2019 i el cos de la qual continuen buscant, assenyalen que la conclusió més lògica és considerar que, abans de desfer-se del cadàver, l'acusat l'havia assassinada.

L'informe ha estat lliurat al jutjat d'instrucció número 20 de València, que dirigeix la recerca d’aquest cas.

També et pot interessar

stats