El seguiment dels mòbils ubica Jorge Ignacio Palma en l'escena del crim de Lady Marcela Vargas

El terminal de l'últim client de la víctima i presumpte autor de la mort el posiciona a Manuel, on residia el sospitós de matar Marta Calvo i Arliene Ramos

El presumpte assassió en série, Jorge Ignacio Palma, conversa amb la seua advocada
El presumpte assassí en sèrie, Jorge Ignacio Palma, conversa amb la seua advocada / Biel Aliño (Efe)

El seguiment dels telèfons mòbils relaciona Jorge Ignacio Palma amb l'escena del crim de Lady Marcela Vargas, la segona de les tres presumptes víctimes mortals de l'acusat, sospitós també de matar Arliene Ramos i Marta Calvo, i d'atemptar contra la vida de huit dones més.

Palma va contactar uns serveis sexuals amb Vargas amb el nom fals de Lucas Marcos, i mitjançant un mòbil que havia registrat amb una identitat i adreça fictícies, segons ha explicat en la sèptima sessió del judici la cap d'homicidis de la Policia Nacional en el moment dels fets.

Aquell Lucas Marcos va ser l'últim client de la víctima i "Puge" l'última paraula que va intercanviar per WhatsApp amb Vargas, després que ella li indicara el pis on es prostituïa, a l'avinguda de la Plata de València. El seguiment del senyal del terminal del client va revelar que acudia recurrentment a Manuel, el poble de la Ribera Alta on residia Palma i on va desaparéixer Marta Calvo.

Lady Marcela Vargas va morir la nit del 14 de juny, però la ubicació del mòbil del seu últim client a Manuel, previ manament judicial, no es va produir fins a l'octubre, setmanes abans de la mort i el presumpte esquarterament de Marta Calvo, segons ha explicat la nova cap d'homicidis, que va continuar amb la investigació de l'anterior.

El rastreig posterior de dos telèfons de l'acusat —dels tres que portava quan va ser retingut en un control de la Policia Local— ha permés ubicar-lo en la mateixa zona del crim, el pis on va morir Lady Marcela d'una intoxicació letal de cocaïna. La inspectora d'homicidis ha dit que a l'immoble faltava un dels mòbils de la víctima, un iPhone rosa, probablement en l'intent d'ocultar proves. No obstant això, la conversa que ha permés seguir el rastre es va fer des d'un altre terminal més modest que que sí estava a la casa.

La responsable policial ha reconegut que no va ser fins a la desaparició de Calvo quan es van obrir diligències contra Palma i la línia d'investigació es va centrar en el seu modus operandi. Segons ha explicat, va ser una prostituta la que els va posar en la pista de les "festes blanques" de Palma després de reconéixer la seua casa de Manuel en la televisió. "Totes les xiques semblen patir les mateixes convulsions", ha dit sobre les denúncies que van començar a processar des del moment en què el cas es va fer mediàtic.

La inspectora també ha confirmat les evidències que apunten Palma també va estar en el lloc del crim de la primera possible víctima de l'acusat, Arliene Ramos: la gravació de les càmeres i les empremtes dactilars que s'arreplegaren a l'habitació.

El cadàver de la següent, Lady Marcela Vargas, el va descobrir una amiga que la va visitar al pis l'endemà de la mort, després de veure que no responia al telèfon. Ha declarat que la va trobar al llit nua i panxa per amunt. "Treia bromera per la boca", ha afegit un dels agents que va custodiar l'habitació fins que arribà la Policia Científica. La cap d'homicidis que va iniciar la investigació ha explicat que el forense que va fer l'autòpsia va alertar-la que tenia unes erosions al rostre que podien correspondre a senyals d'asfíxia per sufocació, obstruint-li la boca i el nas, o per la convulsió en una intoxicació pel consum de droga.

També et pot interessar

stats