Una supervivient de les pràctiques sexuals de Jorge Ignacio Palma: "El cap em deia que si tancava els ulls m'anava a morir"

La declaració de tres presumptes víctimes apunta a un patró comú: l'ús d'alguna substància en la beguda per a adormir-les i així poder introduir-les droga als genitals

L'acusat, Jorge Ignacio Palma, arriba al jutjat en la primera sessió del juí
L'acusat, Jorge Ignacio Palma, en la primera sessió del juí / Biel Aliño (Efe)

La novena sessió del juí contra Jorge Ignacio Palma, el presumpte autor de la mort d'Arliene Ramos, Lady Marcela i Marta Calvo, s'ha représ amb el relat de tres de les supervivents de les pràctiques sexuals amb cocaïna que se l'imputen. L'acusat va quedar amb les dones entre juny i octubre de 2019. Dues d'elles passaren la nit a la casa de Manuel (Ribera Alta) en què va morir Calvo.

Els tres testimonis han dibuixat elements comuns en el comportament de Palma: la possible l'ocultació d'alguna substància en una beguda per a adormir-les; la introducció no consentida de cocaïna en els genitals aprofitant l'estat de desorientació, i el fet que no provara la droga que les insistia a consumir.

Advocats de l'acusació, com Pilar Jové, han destacat a À Punt que les declaracions subratllen un mateix modus operandi i donen força la possibilitat que Palma buscara satisfacció en la dominació i tortura de les dones i es recreara en el seu patiment.

La primera a testificar ha sigut una dona a qui l'acusat va traslladar a la casa de Manuel per a fer una "festa blanca" amb cocaïna el 30 de juny de 2019, tan sols dues setmanes després de la mort de Lady Marcela. M. C. ha relatat com va sentir-se malament i va perdre la noció de la realitat després d'un glop a la copa de xampany que li va oferir l'acusat. A la dutxa, marejada i lluitant per no adormir-se, va descobrir-se boles de cocaïna als genitals i l'anus, de la grandària "d'una bola de vidre de les grosses". "Acollonada és poc com em vaig quedar" ha relatat al tribunal popular, a què ha destacat que no notava el contacte de l'aigua amb el cos.

Tement per la seua vida, va enganyar Palma amb l'excusa d'arreplegar una amiga, perquè l'acompanyara a l'estació i va marxar en un tren. "Visualitzava el rostre de mon fill. Vaig eixir de casa per mon fill", ha explicat la dona, que ignora el temps que va poder passar a la casa. Dies després l'acusat va contactar amb ella per WhatsApp perquè tornara i ella va convidar-lo infructuosament que fora ell qui anara a la seua. "Volia fer-li-ho pagar", ha contat al tribunal, a què ha insistit que en cap moment va donar permís a l'acusat perquè la drogara.

Aferrant-me a la imatge de mon fill vaig tindre força per a eixir de la casa

Inicialment, no va denunciar el cas per "vergonya, per por", fins que mesos després va veure la imatge de Palma i de la casa de Manuel als mitjans de comunicació, arran la desaparició de Marta Calvo. No li posaren les coses fàcils. "Vaig contar la història, em van dir que no podia ser violació perquè era puta", ha recordat que li va dir el primer agent de policia que la va atendre, a qui va retraure que "si quan et droguen no estàs donant consentiment [per a l'acte sexual]". De la Guàrdia Civil va rebre un tracte totalment diferent. A ells els va denunciar el cas, que l'ha portada aquest dijous al jutjat.

La segona víctima a testificar, S. F. va rebre Palma a sa casa de València, l'octubre de 2019, després que la contractara per a una "festa blanca". La dona ha recordat la nit com l'experiència més traumàtica de la seua vida. Va començar a sentir-se malament després de beure d'una cervesa que li va oferir l'acusat i que li va fer gust amarg. A partir d'eixe moment va perdre la noció de la realitat i el control del cos, que "semblava una gelatina", mentre veia a Palma que li posava droga per totes les parts del cos sense poder moure'l. Tot i que no li feia cas quan li deia que parara, en un moment de lucidesa va aconseguir expulsar-lo de la casa, amenaçant-lo de pegar crits.

El cap em deia que no tancara els ulls, que si els tancava m'anava a morir

Amb Palma fora, va començar una lluita per no adormir-se: "El meu cap em deia que no tancara els ulls, que si els tancava m'anava a morir”. Va passar més de 30 hores sense dormir ni menjar, sota l'efecte de les drogues i dominada per la por de l'acusat, ja que pensava que estava esperant-la a l'altra banda de la porta.

La dona ha explicat que no va veure Palma consumir droga en cap moment i ha destacat el seu canvi de comportament en un moment de la nit quan, després d'haver-se mostrat molt amable, va passar a manifestar una actitud molt agressiva verbalment, amb insults i desqualificacions, que més tard li va justificar com un joc. "Crec que aquesta persona té un trauma amb les dones", ha detallat.

La víctima assegura que va aconseguir que Palma li reconeguera els fets en una conversa de Whatsapp en què, ja recuperada, li va recriminar que haguera estat a punt de matar-la. "Li vaig escriure: 'No sé el que vas voler fer, però no vas poder matar-me' i ell va contestar: "Tinc més diners i tornaré a veure't, i tornaré a fer-te tot el que t'he fet, a ficar-te cocaïna per la vagina i per l'anus". No obstant això, va acabar esborrant la conversa i la Guàrdia Civil, que va mostrar disposició a recuperar-la, va aparcar la gestió després.

Quan vaig despertar, el llit estava ple de cocaïna (...) L'endemà d'anar a l'hospital encara vaig traure pedres del cos

La tercera testimoni, N. T., que havia tingut un primer encontre sexual normal amb Palma, va repetir el setembre de 2019, a la casa de Manuel. Allí va caure inconscient després de prendre una copa de vi que l'havia oferit l'acusat. Segons ha explicat, quan va despertar el llit estava ple de cocaïna i ell s'impregnava les mans amb una bola de droga, "d'una grandària més gran que una pilota de golf, quasi de tenis". "Ell intentava tocar-me i introduir-me cocaïna, li vaig dir que no, i li vaig dir que no em tocara ni s'acostara", ha recordat.

Finalment, va aconseguir convéncer Palma perquè la retornara a València, amb l'excusa que s'havia fet tard i havia de treballar.

Després la cita va anar a l'hospital, perquè es trobava malament. "Estava espantada, no podia ni menjar, mai m'havia sentit tan malament en la vida”, ha contat al tribunal a què ha declarat que, l'endemà de visitar el centre hospitalari encara va extraure's unes pedres de cocaïna de l'anus i la vagina que pensa que li va introduir quan estava adormida.

Al remat de la sessió, l'agent de la Guàrdia Civil que va interrogar les dues testimonis que van estar a la casa de Manuel, ha remarcat la credibilitat de la seua declaració i ha destacat que les dues s'identificaven amb Marta Calvo, ja que "pensaven que podien haver sigut elles".

També et pot interessar

stats