La deixadesa, el cansament o la soledat empitjoren l’alimentació dels majors de 45 anys
Un estudi del Col·legi de Nutricionistes adverteix que els menors de trenta anys consumeixen molta rebosteria, cereals i llet
Els valencians i valencianes mengem cada vegada pitjor. Així es desprén de l’informe que ha presentat este dimarts, amb motiu del Dia de la Nutrició, el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa). L’estudi Com mengem a la Comunitat Valenciana? analitza les mancances i hàbits alimentaris per franges d'edat i dona una nota mitjana d'un 6 al total de la població.
Tal com ha conclòs l’informe, els que pitjor mengen són els més joves; és a dir, xiquets i xiquetes, adolescents i menors de trenta anys. Al llarg de la setmana consumeixen molta brioixeria, cereals i llet, però poca verdura, peix i sobretot llegums, que en general desapareixen en les dietes de la població.
El president del Col·legi, Luis Cabañas, ha manifestat que estan veient “molta adhesió” a xarxes socials i a influenciadors i que hi ha un auge per seguir dietes antiinflamatòries sobre la base de “recomanacions generalistes”. D'altra banda, també ha crescut l'elecció per les dietes plant-based (basada en plantes), en les quals a vegades hi ha qüestions ètiques i ideològiques, però també una aposta per la salut i el benestar.
Pel que fa als majors de 45 anys, esta franja d’edat empitjora la seua forma d'alimentar-se respecte a l'anterior estudi. També mengen menys verdures i si dinen malament, cada vegada sopen pitjor. De fet, és la ingesta que pitjor es fa. L'informe assegura que decau per motius com la deixadesa, el cansament, l'oblit o la soledat.
Finalment, en els majors de seixanta anys hi ha un problema creixent, com és la soledat, que també afecta directament la forma d'alimentar-se. Per cansament o per deixadesa, s'abandonen pautes de menjar saludable. Al remat, ja no hi ha cap franja d'edat que s'alimente de manera saludable.