L’alimentació del futur estarà basada en proteïnes vegetals

Alimentar tot el planeta només amb ingredients d’origen animal no és viable i proliferen les opcions alternatives

Així serà l'alimentació del futur / À Punt NTC

El sector de la investigació proposa un futur model alimentari basat en fermentats i cèl·lules, que puga conviure amb els ingredients d'origen animal. Aliments fets a base de proteïnes vegetals, com ara formatges sense ingredients lactis o llepolies fets de les restes dels cítrics, com a sinònim de sostenibilitat en la cadena alimentària.

Són opcions innovadores 100% vegetals pensades també per al públic no vegà que es poden incloure en la dieta diària i que, en alguns casos, funcionen com a suport per a cobrir carències causades per l'edat. Són els anomenats "aliments del futur" i les empreses que els desenvolupen ho fan pensant a llarg termini. Cada dia som més persones vivint en el planeta i necessitem produir els aliments de forma diferent, explica Beatriz Pérez, del departament d’indústries alimentàries d’Ainia. 

Un exemple és l’aigua de cocció dels cigrons amb la qual es poden elaborar preparacions com ara merengues, gelats, mousses o, fins i tot, truita de creïlles. 

Uns productes que no acaben de convéncer molt els consumidors i consumidores més majors, que pensen que són millors “les receptes de tota la vida”, però que són benvinguts entre el jovent, més obert a les novetats. 

També et pot interessar

stats