Els alcaldes socialistes del Verger i els Poblets declararan per la seua presumpta vacunació irregular

Els dos edils, que són parella, es van vacunar en un centre de salut del Verger el 8 de gener de 2021

Vives i Coll, en una imatge d'arxiu
Vives i Coll, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els alcaldes socialistes del Verger i els Poblets (Marina Alta), Ximo Coll i Carolina Vives, han sigut citats a declarar com a investigats pel jutjat d'instrucció 2 de Dénia el pròxim 12 de novembre. Els edils, que són parella, hauran de respondre sobre la seua vacunació presumptament irregular en un centre de salut del Verger el 8 de gener de 2021.

Anteriorment, Coll va explicat que la vacunació es va decidir des del centre de salut del Verger, del qual també depén l’ambulatori dels Poblets, perquè en sobraven set dosis, ja que alguns professionals del centre de salut, per diversos motius, no volgueren o no pogueren aprofitar-les. Els dos alcaldes, del PSPV-PSOE, van afegir també que eren regidors de Sanitat en aquests municipis.

Poc després de fer-se pública aquesta vacunació, els dos regidors van demanar disculpes públicament i negaren haver actuat amb mala fe. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va obrir una investigació i el mes de juny la Fiscalia va denunciar tres alcaldes, entre ells els del Verger i els Poblets, per vacunar-se abans del seu torn, i va remetre les denúncies al jutjat competent. Poc després, al mes de juliol, la titular del jutjat d'instrucció 2 de Dénia va incoar diligències prèvies per a investigar la vacunació contra la Covid-19 dels alcaldes Coll i Vives.

L'oposició reclama dimissions

La reacció política no s'ha fet esperar. Compromís pel Verger ha recordat en Facebook que Coll va dir al ple de juliol que si l'imputaven, dimitiria. "Ja no queda una altra eixida", explica la formació. Així mateix, el PP també s'ha sumat a aquesta petició. 

També et pot interessar

stats