Els alcaldes del Verger i els Poblets es vacunen perquè "sobraven dosis"

Ximo Coll i Carolina Vives es posaren la primera dosi divendres passat.

Una imatge dels dos regidors.
Una imatge dels dos regidors. / Ajuntament del Verger

Els alcaldes del Verger i els Poblets (Marina Alta), Ximo Coll i Carolina Vives, s'han vacunat ja de la Covid-19. Divendres passat es posaren la primera dosi de la vacuna de Pfizer, igual que el cap de la Policia Local i alguns policies i guàrdies civils dels dos municipis.

En declaracions a À Punt Notícies, Ximo Coll ha explicat que la vacunació es va decidir des del centre de salut del Verger, del qual també depén l’ambulatori dels Poblets. La directora, ha contextualitzat, els va telefonar arran d'haver descongelat dos vials de vacunes dels quals sobraren set dosis perquè alguns professionals del centre de salut, per diversos motius, no volgueren o no pogueren aprofitar-les. Els dos alcaldes, del PSPV-PSOE i matrimoni, no són sanitaris però són regidors de Sanitat als municipis.

Coll defensa que com a responsables de Sanitat de les respectives localitats des del passat mes de març atenen molts veïns que així ho demanen a les seues cases i no a l'ajuntament. A més, "quasi cada dia" visiten el centre de salut.

"No li hem llevat la vacuna a ningú", agrega l'alcalde del Verger, que remarca que la decisió no va ser seua. "No s'ha amagat res de res", agrega. Coll ha reiterat que ell "no ho ha demanat". L'alcalde del Verger ha remarcat que les 4.640 vacunes dels habitants del poble estan ahí i també les que corresponen als 2.500 habitants dels Poblets. També ha assegurat que a la residència privada que hi ha al municipi es vacunarà els usuaris i el personal quan passe l'elevada incidència que té.

"No em considere un privilegiat per haver-me posat la vacuna, em considere més un conill d'Índies", assegura sorprés per la polèmica. I l'atribueix a l'oposició política que té "malvolença i enveja", ha conclòs.

Crítiques del PP i Compromís

El PSPV-PSOE, que governa en minoria al Verger, ha rebut crítiques per part del PP i Compromís. En el seu compte de Facebook el PP del Verger diu que és un fet "molt greu que l'alcalde haja prioritzat en la seua persona, i no haja caigut que tenim molts dels nostres majors o persones de risc esperant aquestes dosis i més tenint ell la competència de la Regidoria de Gent Major". Per la seua part, els populars dels Poblets han criticat el que han qualificat d'actitud "superba, escandalosa, irresponsable, insolidària i sense vergonya".

"Ens pareix una falta d’empatia absoluta per part de Ximo cap a la resta del poble", ha lamentat Compromís pel Verger també al seu compte de Facebook. "Totes i tots sabem que no està entre els grups prioritaris, i que hi ha molta gent que la necessita abans", han afegit. També han indicat que consideren que és "un clar cas d’abús del càrrec. No es pot justificar en el fet que es reuneix amb molta gent".

També et pot interessar

stats