La Fiscalia veu indicis de delicte en els alcaldes de la Nucia, els Poblets i el Verger per vacunar-se abans del seu torn

El Ministeri Públic creu que poden haver incorregut en suborn i remet les denúncies als jutjats competents

Una imatge dels dos regidors
Una imatge d'arxiu dels alcaldes del Verger i Els Poblets / À Punt NTC

La Fiscalia ha denunciat a tres alcaldes de les comarques del sud, de la Nucia, els Poblets i el Verger, per haver-se avançat en el torn de vacunació aprofitant el seu càrrec públic. Se’ls processen denúncies per un presumpte delicte de suborn. El ministeri públic, en canvi, arxiva les diligències obertes contra uns altres cinc investigats per la mateixa raó, entre els quals es troba el bisbe d’Oriola-Alacant. 

Es tracta del popular Bernabé Cano, alcalde de la Nucia, així com dels socialistes Carolina Vives i Ximo Coll, primers edils dels Poblets i del Verger. Segons publica aquest diari, la Fiscalia ha remés les denúncies contra aquests tres alcaldes als jutjats competents. 

D'altra banda, no han prosperat les denúncies contra el bisbe d’Oriola, el seu cunyat i la seua germana i el vicari general. També s’han arxivat les diligències contra el diputat popular responsable del centre Doctor Esquerdo, dependent de la Diputació d’Alacant, el regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Oriola (PP), l’alcalde de Benejússer i l’extinent d'alcaldia de Dénia, la socialista Cristina Morera, que va dimitir quan es va desvelar que suposadament no havia respectat el torn de vacunació. 

També et pot interessar

stats