L'alcalde del Verger es nega a dimitir i només ho farà si l'expulsa el PSPV

Compromís forçarà una moció de censura amb el PP perquè deixe el càrrec per haver-se vacunat fora del protocol.

L'alcalde del Verger, el socialista Ximo Coll
L'alcalde del Verger, el socialista Ximo Coll / À Punt NTC

L'alcalde del Verger, el socialista Ximo Coll, un dels polítics implicats en els casos de vacunació irregular, es nega a dimitir, de moment. Ho ha reiterat en el ple de l'Ajuntament que aquest dilluns s'ha celebrat a instàncies del PP i Compromís per a demanar-li que deixe el càrrec.

"No dimitiré. A mi i a l'equip de govern ens ha triat el poble. I l'únic que ens pot fer fora és una moció de censura o el poble sobirà en les pròximes eleccions.", ha dit Coll. No obstant això, ha obert la porta a anar-se’n si l'expulsen del PSPV, una posició que manté també el grup socialista de l'Ajuntament.

Compromís ja ha anunciat una moció de censura, que hauria de pactar amb el PP, per a forçar-ne la dimissió. "Serà instrumental, no per a canviar l'equip de govern, sinó per a forçar el PSPV, que vulga o no vulga, a canviar l'alcalde", ha explicat el regidor valencianista Basili Salort.

De moment, Ximo Coll es manté en el grup de polítics que continuen en el càrrec tot i haver-se vacunat fora de protocol. Completen la llista a la Comunitat Valenciana alcaldes com els de Rafelbunyol i els Poblets, també del PSPV, o els d'Oriola i la Nucia, del PP. L'alcalde d'aquest últim municipi, Bernabé Cano, només ha perdut les responsabilitats a la Diputació d'Alacant, com havia demanat Ciutadans. El síndic Toni Cantó ha anticipat que el grup municipal del partit a la Nucia també demanarà la dimissió de Cano.

Aquest dimarts el vicesecretari del PP valencià, José Juan Zaplana, ha justificat la continuïtat provisional de Cano mentre no s'aclarisca el cas en l'informe que han reclamat a la Conselleria de Sanitat Universal.

A les Corts Ciutadans i el PP demanen una comissió d'investigació, mentre que Compromís vol dimissions immediates. Però, de moment, al territori valencià només ha dimitit el comissionat de salut de Torrevella.

Moltes vacunacions irregulars, però poques dimissions

En altres comunitats com Múrcia, la vacunació de 400 persones a la Conselleria de Sanitat li ha costat el càrrec al seu titular. També ha dimitit aquest dimarts el conseller de Sanitat de Ceuta, el popular Javier Guerrero.

Abans les vacunes fora de protocol han acabat amb la dimissió del cap de l'estat major de la defensa. Altres, com el bisbe de Mallorca, només han demanat disculpes.

També et pot interessar

stats