Sol·liciten a la Fiscalia que amplie la investigació de vacunes irregulars al bisbe d'Oriola-Alacant i als seus familiars

La germana i el cunyat de Jesús Murgui van rebre la vacuna el mateix dia que ell.

Imatge d’arxiu del bisbe de la diòcesi Oriola-Alacant, Jesús Murgui
Imatge d’arxiu del bisbe de la diòcesi Oriola-Alacant, Jesús Murgui / Bisbat d’Oriola-Alacant

Els dos col·lectius veïnals d'Alacant que van presentar una denúncia davant la Fiscalia per a demanar la inhabilitació dels càrrecs públics que no hagen respectat els protocols de vacunació contra la Covid-19 han demanat ara, en un nou escrit al ministeri públic, que amplie les diligències prèvies obertes a altres persones que s'hagen pogut vacunar sense respectar l'orde de prioritat, com el bisbe Jesús Murgui i els seus familiars.

L'escrit dels activistes veïnals no nomena expressament el bisbe de la diòcesi d'Oriola-Alacant encara que, al costat del document presentat en la Fiscalia, els denunciants han adjuntat informacions periodístiques sobre la suposada vacunació irregular de Murgui, cas que es va fer públic el passat 3 de febrer.

Murgui va rebre la primera dosi de la vacuna el passat 8 de gener a la residència de la Casa Sacerdotal d'Alacant. La diòcesi va negar un "tracte de favor sanitari" i va defensar que "s’ha complit amb el protocol prescrit" i "seguint la dinàmica de les altres campanyes de vacunació".

No obstant això, el bisbe va anunciar que renunciava a la segona dosi davant la "repercussió mediàtica". A més, el passat divendres es va fer públic que la germana i el cunyat de Jesús Murgui també van rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 per conviure amb ell.

Davant aquestes informacions, els activistes veïnals assenyalen a la Fiscalia que "hi ha grups de persones, que no són càrrecs polítics, que s'han aprofitat també pels llocs rellevància que ocupen en la societat, i que han variat els llistats de vacunació que estaven sota la seua responsabilitat per a incloure's ells i altres càrrecs similars i fins i tot familiars".

També et pot interessar

stats