La germana i el cunyat del bisbe d’Oriola-Alacant van rebre la vacuna el mateix dia que ell

La diòcesi ha justificat la vacunació indicant que els familiars tenen molta vinculació perquè conviuen amb el bisbe.

Imatge d'arxiu del bisbe d'Oriola-Alacant, Jesús Murgui
Imatge d'arxiu del bisbe d'Oriola-Alacant, Jesús Murgui / Diòcesi Oriola-Alacant.

La germana i el cunyat del bisbe d’Oriola-Alacant, Jesús Murgui, van rebre la vacuna el mateix dia que ell, el passat 8 de gener a la casa sacerdotal, segons han confirmat fonts de la diòcesi a À Punt Notícies. Durant aquesta vacunació, el vicari general de la diòcesi, Vicente Javier Martínez Martínez, també va ser vacunat, com ha confirmat ell mateix a través d’un comunicat. En el mateix text confirma la vacunació de la germana i el cunyat de Murgui, remarcant que estan convivint amb ell.

Martínez afirma que ell mateix ha estat residint des del novembre del 2019 al setembre del 2020 a la casa sacerdotal, a causa d'una aplàsia medul·lar greu que ha requerit l'assistència permanent de l'Hospital General i dels infermers de la casa sacerdotal.

“Si bé he millorat de la meua malaltia, en l'actualitat continue rebent tractament, amb la supervisió contínua per part del mateix equip sanitari de la casa sacerdotal, encara que la meua residència està al teologat diocesà, que, com molts saben, forma part del mateix complex residencial i està interiorment unit a la casa sacerdotal”, ha assenyalat.

En aquest sentit, indica que el van convocar a rebre la primera dosi de la vacunació a causa de la connexió sanitària amb la casa sacerdotal i per ser una persona de risc.

Sanitat investiga la vacunació

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va obrir una investigació per a determinar si el bisbe es va vacunar manera irregular. Murgui té 74 anys i es va vacunar juntament amb els sacerdots vinculats a la Casa Sacerdotal d'Alacant.

La diòcesi d'Oriola-Alacant va explicar el passat 3 de febrer, el dia que es va conéixer la vacunació, que des de l'any 2007, en què es va inaugurar el nou bisbat, on està també la residència episcopal, el bisbe diocesà ha estat vinculat sanitàriament a la casa sacerdotal per la proximitat entre els dos edificis. El servei mèdic, de fet, és comú, segons explica la diòcesi.

Després de la vacunació, davant la sospita d'algun cas de coronavirus en aquestes instal·lacions, van citar el bisbe d'Oriola-Alacant i la resta de sacerdots a fer-se una prova PCR, i han estat confinats el temps que se'ls ha assenyalat, seguint els protocols sanitaris.

Murgui va renunciar a rebre la segona dosi

El bisbe d'Oriola-Alacant, Jesús Murgui, renuncia a ficar-se la segona dosi, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat el bisbat. Murgui ha reiterat que no buscava cap tracte de favor en la vacunació del passat 8 de gener i que s'ha seguit la "dinàmica d'altres campanyes de vacunació" per la seua vinculació sanitària amb la Casa Sacerdotal. Però també ha afegit que davant la "repercussió mediàtica" d'aquest fet "i pel bé espiritual de tots els fidels" de la diòcesi renuncia a rebre la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19.

També et pot interessar

stats