Educació publica el calendari de matriculació en escoles i instituts per al curs 2024-2025

Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament del 30 de maig al 6 de juny en infantil i primària, i del 4 al 10 de juny en ESO i batxillerat

Informació del calendari de matrícula d'Educació / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) este divendres el calendari d'admissió i matriculació per al curs 2024-2025 en els nivells d'infantil, primària, secundària i batxillerat. El procés arriba en dates més tardanes que en anys anteriors i amb diverses novetats. El sistema recupera el districte únic i dona més pes a les circumstàncies socioeconòmiques de les famílies en els criteris de baremació, especialment a les llars amb rendes més baixes.

La presentació de sol·licituds per a demanar plaça en col·legis d'educació infantil i primària s'ha de realitzar del 30 de maig al 6 de juny. En este ventall les famílies indicaran les preferències que tenen dels centres i, una vegada avaluades les peticions d'acord amb els criteris fixats, Educació publicarà les llistes. L'1 de juliol eixiran les provisionals i caldrà esperar dos setmanes per a les definitives, que es publicaran el dia 15 després d'administrar les possibles reclamacions. La matrícula telemàtica serà del 15 al 19 de juliol i la presencial del 15 al 23 de juliol.

Per a l'alumnat d'ESO el termini per a lliurar les peticions comença el 4 de juny i finalitza el 10. Les llistes provisionals es publicaran l'11 de juliol i, les definitives, el 22. L'admissió en batxillerat té exactament el mateix ventall temporal per a presentar sol·licituds, però els resultats eixiran un poc més tard que en secundària. A partir del 16 de juliol les provisionals i el 25 les definitives.

La matriculació en escoles i instituts podrà fer-se en línia des de casa o de manera presencial. Per a educació infantil i primària s'obrirà del 15 al 19 de juliol en la primera modalitat, mentre que si es fa en persona en el centre mateix el termini s'allarga fins al dia 23 d'este mes. En el cas de l'ESO la matrícula telemàtica serà del 22 al 25 de juliol i la presencial del 22 al 26. El procés acabarà amb l'estudiantat de batxillerat, que podrà inscriure's del 25 al 30 de juliol en línia i del 25 al 31 presencial.

Educació assenyala que per a demanar plaça en un centre d'educació especial o unitats específiques en centres ordinaris el termini serà del 30 de maig al 6 de juny.

La presentació de sol·licituds per a obtindre plaça en un centre educatiu es realitzarà de manera telemàtica a través de la web específica que s'activarà en pròximes dates. Una altra de les novetats per al pròxim curs és que en infantil, primària i ESO les famílies poden sol·licitar fins a vint opcions d'escoles o instituts ordenats per prioritat, enfront de les deu opcions que es permetia fins ara.

Amb totes les matricules fetes poden quedar vacants que interessen a alguna família per renúncies, abandonaments o altres causes. El termini per a formalitzar la inscripció en estes places abasta del 24 al 26 de juliol i se seguirà l'orde de puntuació marcat en la llista d'espera.

També et pot interessar

stats