Sol i calor

Entre dimecres i dijous les temperatures baixaran un poc, però continuarem amb calor. De cara al cap de setmana farà molta calor per a l'època

oratge dimecres 18
À Punt Oratge
À Punt Oratge @apuntoratge
09 de març 2021 - 02:51 Actualitzat: 17 de maig 2022 - 16:32

Continuem amb poc moviment meteorològic. Dimarts a primeres hores s'han format boires a vora mar al litoral sud, el que coneixem com a boires d'advecció: es formen quan ens arriba una massa d’aire molt càlida i entra en contacte amb el mar, que encara està fred. En qualsevol cas, les boires s'han desfet ràpidament i s'ha quedat un dia esplèndid, amb pocs núvols. Les màximes han tornat a superar els 30 ºC en molts punts de les comarques centrals i de l'interior.

Dimecres al matí es tornaran a formar núvols baixos i alguns bancs de boira al litoral i, un dia més, s'esvairan ràpidament. La novetat la trobarem a la vesprada, quan creixeran núvols en zones de muntanya de l'interior: no descartem algun ruixat aïllat en punts de muntanya del nord. Les temperatures mínimes pujaran un poc, però les màximes baixaran. En qualsevol cas, l'ambient continuarà sent càlid, amb més de 30 ºC en diverses comarques.

Dijous tindrem més núvols de tipus alt i mitjà i les temperatures baixaran lleugerament en zones interiors. De nou, a primera hora es formaran alguns bancs de boira a vora mar. El vent bufarà de llevant i de gregal i les temperatures experimentaran pocs canvis.

Divendres serà un dia pràcticament idèntic a dijous.

A partir de dissabte les temperatures pujaran de manera clara i en alguns punts de l'interior se superaran els 35 ºC. A hores d'ara pareix que el pic màxim de calor de la situació es donaria entre diumenge i dilluns.

Evolució prevista de les temperatures en algunes localitats:

També et pot interessar