Per fi, ruixats i tronades!

Ambient inestable durant el cap de setmana, amb núvols i ruixats, i les precipitacions es faran generals durant la jornada de dilluns

ANOMALIA PRECIPITACIÓ
À Punt Oratge
À Punt Oratge @apuntoratge
09 de març 2021 - 02:51 Actualitzat: 26 d'abril 2024 - 18:00

L'ultim cap de setmana d'abril es presenta insegur, com toca per a esta època de l'any. De fet, al llarg de dissabte augmentaran els núvols per l'arribada d'un front que deixarà ruixats de vesprada. Durant el matí encara tindrem ullades de sol, especialment al centre i sud. Núvols més compactes a l'interior i al Baix Maestrat, on no es descarten pluges dèbils. Ja de vesprada, el cel quedarà cobert i es registraran ruixats a l'interior, que es desplaçaran cap a la costa. Seran més probables al litoral del golf de València. El vent també s'enfortirà amb el pas de les hores i la mar es rebolicarà. Les temperatures mínimes tenen tendència a pujar, mentre que les màximes baixaran a l'interior i pujaran al litoral. En general, parlarem de valors de 20 ºC a 25 ºC, més baixos a les planes occidentals.

Dissabte
Dissabte

La matinada de diumenge s'esperen precipitacions localment fortes i acompanyades de tempesta al litoral d'Alacant. A la resta, el cel s'anirà arrasant, però a partir de migdia tornaran a créixer núvols i de vesprada cauran ruixats, més probables a l'interior de Castelló i comarques del sud. A última hora del dia, arribaran noves pluges a la Plana d'Utiel-Requena i zones pròximes. Les temperatures màximes baixaran al sud i pujaran a l'interior.

Tot indica que dilluns serà un dia molt inestable, amb ruixats i tempestes generals localment forts. Ja durant el matí, el cel estarà cobert i es registraran pluges al nord. Però no serà fins a migdia quan començaran a descarregar precipitacions a la pràctica totalitat del territori. Les més fortes les esperem a l'interior, mentre que les més dèbils, al litoral central i nord. El vent serà fluix i de direcció variable, amb predomini del sud-est. Amb tants núvols, les temperatures baixaran i la majoria dels valors estaran entre els 14 ºC i els 19 ºC.

La matinada de dimarts encara serà plujosa, però al llarg del matí s'obriran clarianes i entrarà el vent de ponent. L'excepció la trobarem al terç nord, on durant tot el dia es mantindran els núvols i els ruixats. També de vesprada s'esperen algunes ramassades a la Marina. Les temperatures mínimes baixaran i les màximes pujaran amb valors de 25 ºC a les comarques centrals.

També et pot interessar

stats