Estiu en plena tardor

Cap de setmana de ple estiu, amb sol, vent en calma i temperatures entre 30 ºC i 35 ºC

temp mitjana

Estem davant d'un cap de setmana que ens recordarà més a l'estiu que a l'inici d'octubre. L'anticicló, juntament amb l'arribada d'una massa d'aire molt càlida, ens deixarà estabilitat i temperatures de 30 a 35 ºC. Els valors més alts els esperem dissabte a les comarques centrals i del sud, amb temperatures que superaran els 32 ºC. A la costa les màximes rondaran els 30 ºC. La nit tampoc serà freda. A primera hora es formaran núvols baixos i alguna boira al litoral sud, que s'esvairan al llarg del matí i deixaran pas a un dia completament assolellat, amb poca humitat i vents fluixos, amb predomini de les brises de vesprada.

Diumenge serà el dia més càlid de tot l'episodi d'altes temperatures. S'esperen màximes de fins a 35 ºC a les comarques centrals i de 30 ºC a 33 ºC a la resta. Ambient de ple estiu, amb sol i l'aparició de bandes de núvols alts poc importants. Independentment, a primera hora podria aparéixer algun núvol baix a la costa del Baix Maestrat. El vent bufarà fluix amb predomini del migjorn de vesprada.

Les temperatures començaran a baixar dilluns, però encara estarem per damunt dels 30 ºC a la major part del territori. Jornada de nou calorosa i assolellada, amb núvols baixos que es formaran a primera hora al nord i que es dissiparan durant el matí. El vent bufarà fluix i tendirà a girar a llevant durant la segona meitat del dia.

Tot indica que dimecres baixaran les temperatures mínimes i tindrem més humitat. De matinada es formaran boires i núvols baixos a l'interior, especialment a les comarques centrals, i al llarg del dia circularan bandes de núvols alts i mitjans. Com déiem, baixaran les mínimes, però les màximes encara es mantindran clarament superiors a les normals per a l'època. El vent bufarà fluix, amb predomini del llevant de vesprada.

També et pot interessar

stats