Controlat l'incendi forestal que amenaçava les vivendes de Riba-roja

Les flames, que es van iniciar prop de la urbanització Masia de Traver, va obligar a activar la situació 1 del pla contra incendis, encara que no es va desallotjar cap vivenda

+ El Consell anuncia un tercer torn en la plantilla de bombers forestals i més inversió en la lluita contra el foc

Els canons d'aigua que, en activar-se, van frenar l'avanç de les flames cap a les vivendes / À Punt NTC

L'incendi forestal que envoltava la urbanització Masia de Traver de Riba-roja de Túria, declarat este dijous a la vesprada, s'ha donat per controlat hui divendres a les 17:00 hores, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de València.

El dispositiu de canons antiincendis ha permés salvar del foc les vivendes. Els efectius terrestres tracten d'extingir el foc i, per a avançar en esta tasca, han comptat amb un mitjà aeri al llarg del matí, com han apuntat des d'Emergències.

Tot i que la proximitat de les flames a algunes vivendes de la urbanització va fer saltar les alarmes, el dispositiu antiincendis, conegut com a Guardian, va demostrar l'efectivitat i, gràcies al fet que va refrescar la zona, el foc no va arribar a tocar cap vivenda.

De fet, la proximitat de les flames a les cases era tanta que va portar Emergències a declarar la situació 1 del pla especial contra incendis forestals (PEIF) este dijous, encara que no va caldre desallotjar-ne cap pel foc.

Inicialment, es va considerar l’incendi únicament de vegetació, però en veure com evolucionava, prompte es va reclassificar com a forestal. 

L'incendi de Riba-roja de Túria es registrava la mateixa vesprada en què van saltar les alarmes a Paiporta (Horta Sud), on hi va haver un altre foc prop de l'estació de Metrovalència, que va agafar molta virulència en poc de temps.

També et pot interessar

stats